Gündem
29 Mar 2011 18:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:11

TRT İLE AA ARASINDAKİ SAVAŞ ''KELLE ALACAK'' İDDİASI DOĞRU MU? CHP KRİZİ MECLİS'E TAŞIDI!

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, TBMM Başkanlığı'na, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, “TRT Diz Çöktü” başlıklı haberi soran CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, “TRT’nin AA ile olan abonelik sözleşmesini iptal ettiği, devletin iki resmi yayın kuruluşu TRT ile Anadolu Ajansı arasında savaşın ‘kelle alacak’ boyuta ulaştığı yönündeki iddialar doğru mudur” diye sordu.

VAROL ERSOY NE YAZMIŞTI? ’’TRT DİZ ÇÖKTÜ’’ KAVGASI BÜYÜYOR! İKİSİNDEN BİRİSİ GİDECEK AMA HANGİSİ: İBRAHİM ŞAHİN Mİ, HİLMİ BENGİ Mİ?

 
CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Sözcü gazetesinde yer alan “TRT Diz Çöktü” haberini hatırlatan Öztürk, şu soruları sordu:
 
 “İddialar doğru ise, TRT ile Anadolu Ajansı arasındaki savaşın nedeni nedir? TRT, Anadolu Ajansıyla olan abonelik sözleşmesini neden iptal etmiştir?
 
 TRT Genel Müdürü’nün, Sözcü gazetesinde yayınlanan ‘TRT Diz Çöktü’ başlıklı haberde kullandığı TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, o günlerde hâlâ görevde olan İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in önünde diz çökmüş vaziyetteki fotoğrafı çekip abonelerine gönderen AA personelinin cezalandırılmasını istediği doğru mudur?
 
Doğruysa; TRT Genel Müdürü bunu hangi hak ve yetkiyle istemektedir?”
 
ANKA