Polemik & Kulis
16 Mar 2010 14:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:09

TRT HABER'İN ANA HABER BÜLTENİNİ KİM SUNACAK? İŞTE O EKRAN YÜZÜ..(MEDYARADAR/ÖZEL)

18 Mart tarahinde yayına başlayacak olan TRT2 Haber'in Ana Haber bültenini sunacak ekran yüzü belli oldu.

TRT Haber’in Ana Haber bültenini yaklaşık 2 yıla yakın bir süredir aynı kanalda yayınlanmakta olan Medya Müfettişi programının sunuculuğunu yapan Serra Karaçam sunacak.

Karacam ana haberin ardından devam edecek Medya Müfettişi ile medyayı, köşe yazılarını mercek altına almayı sürdürecek.

Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Serra Karaçam televizyon haberciliğine 2002’de Mehmet Soysal yönetimindeki TGRT Haber Merkezinde dış haberler servisinde adım attı.Sonrasında Can Ataklı yönetimindeki Star TV Haber Merkezi’nde dış haberler servisinde tecrübe kazandı. Anahaber ve öğle haberine ajans haberlerini tercüme ederek haberler hazırladı. ABD’nin Irak’ı işgali sürecinin başlangıcında haber servislerini takip etti. Kuruma TMSF ’nin gelişi ile Özden Akbal yönetimindeki haber merkezinde kısa bir süre muhabirliğe kaydırıldı ve kadro sorunu sebebi ile burdan ayrıldı.Daha sonra TGRT’ye dönerek burada 23.30-01.00 saatleri arası gece bültenini sunmaya başladı. Sunuculuk ile birlikte muhabirlik yaparak yaşam öyküleri şehircilik haberlerini takip etti.Yabancı dilini ilerletmek amacı ile ABD’ye giderek bir süre Washington DC eyaletinde kaldı ve burada ajans haberciliği konusunda çalışmalar yaptı. Çalıştığı kurum olan TGRT Haber TV’ nin kardeş yayın kuruluşu iHA’nın çalışmalarına destek verdi. Döndükten sonra bir süre TGRT’de dış haberler editörlüğü yaptı ve hafta sonu haber bültenlerini sunmaya devam etti.

Serra Karaçam 2007 Ocak ayında ise Mustafa Hoş yönetiminde kurulan Haber Kanalı 24’e geçti ve kanalın kuruluş aşamasında katkı sağladı. 2 seneye yakın 24’te sabah haberlerini sundu bülteninin haber akışlarına destek verdi. Gazete manşetleri konusunda kendine özgü bir formatı denedi. Dünya gazetelerini online olarak web sitelerinden her sabah detaylı bir şekilde okuması ve dünyanın nabzını tutması dikkat çekti. Her sabah sırası ile The Guardian The Independent The Daily Telegraph ve New York Times gazetelerinin ana sayfalarındaki manşet ve detayları okuyarak dünya gazetelerini ekranlara taşıdı. Canlı telefon bağlantıları ile günün öncelikli konularını konuklar ile konuşarak izleyiciler ile paylaştı.

HAMAS karşısında El Fetih’e verilen ABD desteği" "Ermeni soykırımı konusunda Amerikadaki lobi faaliyetlerinin arka yüzü" "Morgan Stanley’de bir türk vice president-bio yakıt ve petrol fiyatları söyleşisi" "Makedonya’da Türkler ve 2008 olaylı Makedon seçimlerinin Avrupa Parlamentosu Delegasyonu ile takibi" "2008’de hayatını kaybeden ve Amerikalı Müslümanların dini lideri olarak tanınan Malcolm X ekolunun ardından yeni bir akımla gündeme gelen Warith Deen Mohammed ile İslam terörradikalizm ve Türkiye söyleşisi gibi haberlere imza attı. Avrupa Birliği’nin Aralık 2004 Türkiye Zirvesi İsrail’in Lübnan’ın güneyi Kana’ya saldırarak başlattığı savaşHirant Dink Cinayeti 22 Temmuz 2007 Erken Genel Seçimleri sonucunun duyurulması şaibeli olarak düştüğü iddia edilen Atlas Jet Isparta uçağına dair ilk görüntüler K.Irak’a kara harekatı yaptığı önemli uzun canlı yayınlardan sadece bazılarıdır.

2008’de 24’de çalışırken yöneticilerin uslubu ile ilgili rahatsızlığını gerekçe göstererek istifa etti.Bir süre İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı basın danışmanlığı görevini sürdürdü.İki yıla yakın bir süredir de TRT2’de yayınlanmakta olan ve medya eleştirileri yapan Medya Müfettişi programının sunuculuğunu yapıyordu.