Gündem
19 Mar 2010 11:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:10

"TRT HABERİ 9:15'TE VERDİ POLİS 4 SAAT SONRA GELDİ!.."

Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, 8 Ocak 2009 tarihinde yapılan evindeki aramanın TRT'de yayınlanış biçimiyle ilgili olarak neler söyledi?

Milliyet'i arayan Kanadoğlu, Şahin'in söylediklerine üç noktada şu gerekçelerle itiraz etti: "Birincisi  TRT-2'deki alt yazı sabah 09.15 civarında çıktı ve 'Kanadoğlu gözaltına alındı' şeklinde verildi. Polis ve savcının benim kapımı çaldığı saat ise 13.15.
İkincisi, Şahin aynı haberi, aynı anda TV8'in de verdiğini söylemiş, ancak ben aynı zamanda TV8'de benzer bir yayın görmedim.
Üçüncüsü de önce polis gelip, kapıyı açmam deyince savcının gelmesi gibi bir olay yaşanmadı. Polis zaten savcısız gelinmeyeceğini bilir. Polis de savcı da aynı anda geldiler. 13.15'ten önce benim evimin kapısı çalınmadı bile. Sorumlu bir genel müdürün bu şekilde açıklama yapmaması gerekirdi."

Vazgeçildi yalanı
Kanadoğlu, "Aslında polislerin kendisini gözaltına almak için geldikleri, ancak sağlık durumu nedeniyle son anda bundan vazgeçildiği" söylentileri hatırlatılınca, "Tamamen yalan. Ellerindeki izin belgesinde sadece arama kararı vardı, gözaltı kararı zaten alınmamıştı" yanıtını verdi.

İbrahim Şahin ne demişti?
İbrahim Şahin, önceki gün yayımlanan mülakatında Kanadoğlu olayıyla ilgili soruları şöyle yanıtlamıştı:
- Kanadoğlu olayında hata var mıydı?
Kanadoğlu'nda hata yok, izah edeceğim. Şimdi Sayın Kanadoğlu'nun evine polis gittiğinde bizimle beraber TV8 de verdi. Hatta galiba bizden de bir iki dakika önce verdiler. Fakat kimse TV8'in niye verdiğini yorumlamadı, herkes 'TRT'nin böyle bir refleksi olabilir mi?' diye bunun üstüne gitti. Üç saat sonra meselesi ise şu; Sayın Kanadoğlu "Ben polise kapımı açmam, savcı gelsin ondan sonra" deyince aradan tabii belli bir süre geçti. Öyle olunca da sanki işte TRT haberi önceden vermiş gibi oldu. Oysa ki kesinlikle oraya gidilmesinden önce verilmiş bir haber değildi o.
- "Gözaltına alındı" diye bir alt yazı çıkmadı mı? Çünkü, hatta "Aslında gözaltına almaya gittiler, ama sağlık sorunu olduğu görülünce vazgeçildi" iddiasının da teyidi gibi algılanmıştı TRT'deki yayın?
Hayır, eğer böyle bir haber çıktıysa zaten yanlış, gözaltına alınması söz konusu değildi, haber "evini aramaya gittiler" haberiydi.