Gündem
06 Ağu 2014 14:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:32

TRT Haber’e hanımeli değdi; İlk türbanlı Haber Koordinatörü!

Ankara gazeteciliğinin deneyimli isimlerinden Kezban Bülbül, TRT Haber’in Haber Koordinatörü oldu..

Türkiye'nin kamu yayıncılığı yapmakla görevlendirilen tek yayın kuruluşu TRT’nin 15 televizyon kanalı arasındaki en önemli haber kanalı TRT Haber’in Haber Koordinatörlüğü görevine Ankara gazeteciliğinin deneyimli isimlerinden Kezban Bülbül getirildi.
 
Erkek egemenliğinin bulunduğu medyada TRT Haber’in haberlerle ilgili üst düzeydeki bir pozisyon için bir kadın gazeteciyi transfer etmesiyle haberlere hanımeli değdi.
 
GAZETECİLİĞİN HER KADEMESİNDE GÖREV YAPTI
 
1997 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden mezun olan Kezban Bülbül, 1998 yılında Yeni Şafak Gazetesi’nde göreve başladı. Gazetenin Ankara bürosunda, muhabirlik, istihbarat şefliği ve editörlük yapan Bülbül, başörtüsünün TBMM çatısı altında da serbest hale gelmesiyle birlikte Yeni Şafak Parlamento Şefi olarak Meclis haberlerini takip ediyordu.
 
16 yıldan bu yana Ankara’da gazetecilik mesleğinin hemen her kademesinde görev yapan Kezban Bülbül, 28 Şubat sürecinde, başörtüsü nedeniyle basın kartı alamamıştı. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Basın Kartları Komisyonu, Bülbül’ün 12 Temmuz 1999 tarihinde yaptığı Basın Kartı başvurusunu başörtülü olduğu gerekçesiyle reddetmişti.
 
Bülbül, 12 yıl sonra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın talimatıyla Basın Kartı Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğin ardından üzerinde başörtülü fotoğrafının olduğu basın kartını alabilmişti.

Medyaradar- Özel