Gündem
11 Kas 2016 13:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:39

TRT Haber'den uluslararası habercilik başarısı! (Medyaradar/Özel)

TRT Haber, Mültecilere yönelik kurtarma operasyonuna katılan tek Türk Televizyonu olarak bir uluslararası habercilik başarısına imza attı

TRT Haber’in deneyimli savaş muhabiri olan ve aynı zamanda Afganistan’da görev yapan Levent  Öztürk Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünün Dignity1 adlı gemisinde 10 gündür Akdeniz açıklarındaki kurtarma operasyonlarını takip ediyor. Öztürk’ün beraberinde olduğu kurtarma ekibi  300'e yakın kaçak mülteciyi Akdeniz'in karanlık sularında boğulmaktan kurtardı.

TRT Haber ekranlarına yansıyan görüntülerde Afrika ve Suriye kökenli mültecilerin denizde yaşadığı can pazarı ve nefes kesen kurtarma operasyonu dakika dakika aktarıldı.

TRT Haber Libya açıklarında Akdeniz’de mültecilerin ölümle kalım arasındaki ince çizgide yaşadığı  dramı kanalın deneyimli savaş muhabiri Levent Öztürk ile ekrana taşıdı. Yaklaşık 10 gündür Akdeniz açıklarında Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF) in arama kurtarma gemisi Dignity1’de olan Levent Öztürk  ,kaçak yollarla küçük tekneler ya da plastik botlara doldurulan mültecilerin Libya sahillerinden İtalya’ya uzanan ve çoğunlukla ölümle sonuçlanan yolculuklarını haberleştiriyor.



Sadece bu yıl 4000 mültecinin bu umut yolculuğunda yaşamını yitirdiği Akdeniz’deki can pazarında son olarak geçen hafta batan iki botta kadın ve çocukların da olduğu 239 mülteci boğularak can vermişti. Levent Öztürk aynı bölgede bir botta 150 Afrikalı göçmeni kurtaran Dignity1 kurtarma gemisinden gerçekleştirilen kurtarma operasyonunda yaşananları dakika dakika  haberleştirirken TRT Haber bu dramı yerinde görüntüleyerek ekranlara taşıyan tek Türk Televizyonu oldu..

Akdeniz'deki şiddetli fırtına nedeniyle 3 gün boyunca sert hava şartlarıyla mücadele eden kurtarma ekibi ile birlikte olan Levent Öztürk bölgedeki operasyonu yaşanan dramı özel haber dosyalarıyla  TRT Haber’de geniş olarak ekrana taşıyacak..



Levent Öztürk kimdir ?

Meslek hayatına 1989 yılında Dünya Gazetesi'nde stajyer olarak başlayan ve daha sonra 1991 yılında Zonguldak bölge temsilcisi olarak bölgeden bir çok habere imza atan Levent Öztürk 1993 yılında TGRT ‘de yayınlanmaya başlayan Yankı haber programında muhabir olarak TV habercliğine başladı.

1994 yılında 3 ay PKK terör örgütünce esir alınan Öztürk daha sonra Star TV, Kanal6, NTV Yurt Haberler Servisi, Kanaltürk televizyonlarında savaş ve felaket bölgeleriyle insani krizlerin yaşandığı bölgelerden haberleriyle ön plana çıktı.

2008 yılında Gürcü- Rus savaşını takip ederken ateş altında kalan aracında başından vurulan ve tek gözünü kaybeden Öztürk, 2009 yılında TRT Türk İslamabad temsilcisi olarak TRT’de göreve başladı.

5 yıl boyunca Afganistan ve Pakistan’dan özel haberleriyle  bir çok habercilik başarısına imza atan Öztürk, Bin Laden operasyonu ardından Laden’in öldürüldüğü evden ilk yayın yapan gazetecilerden biri oldu.

Libya‘da Kaddafi dönemi  ve sonrasında da önemli haberlere imza atan Öztürk 2016  yılı başından bu yana TRT Haber Dış Haberler Servisinde Afganistan muhabiri olarak görev yapıyor..

MEDYARADAR/ÖZEL