Gündem
24 Haz 2014 12:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:20

TRT Haber yurda açılıyor!

TRT Haber Kanalı, Türkiye'nin dört bir yanında "haber büroları" açacak.

TRT Haber Kanalı yeni bir açılıma hazırlanıyor. Kanal, global ve ulusal haberciliğin yanı sıra, yerel haberciliği de geliştirme kararı aldı.

Haber Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör yönetimindeki TRT Haber Kanalı, yurdun dört bir yanına açılacak ve haber amaçlı şehir büroları aracılığı ile halkın nabzını daha iyi tutmayı hedefliyor. Haber ağını şehir büroları açarak geliştirme projesinin ilk adımı, Doğu illerinde yapılan alan araştırmasıyla başladı.

Başkan Güngör, yardımcısı Erol Yüksel'i Kars, Ardahan ve Iğdır da büro yeri tespit etmekle görevlendirdi. Yüksel'in söz konusu şehirlerde hem yerel yöneticiler hem de yerel muhabirlerle görüşmeler yaptığı belirtiliyor. Yüksel'in her üç şehirde yaptığı görüşmeler sonrası, Ankara ya dönüşünde Nasuhi Güngör'e kapsamlı bir rapor sunacağı öğrenildi. Haber Dairesi Başkanı Güngör'ün bölgeden gelen raporu değerlendirip, söz konusu şehirlerin milletvekilleri ile de görüştükten sonra, hangi şehre haber bürosu açılacağına karar vereceği konuşuluyor.

Büro açma sürecinde illerin haber potansiyeli ve o illerde görevli Mülki amirlerin TRT Haber'e verecekleri desteğin göz önünde bulundurulacağı kaydediliyor. Açılacak haber bürosu sayısının kaç olacağı ve hangi şehirlere büro kurulacağı, TRT Genel Müdürlüğü tarafından henüz kamuoyuna bildirilmiş değil.