Medya
01 Eyl 2021 10:26 Son Güncelleme: 01 Eyl 2021 11:14

TRT Haber Spikeri Ahmet Görmez’den canlı yayında duygulandıran sözler: ‘Bunu utandım söylemeye...’

Afganistan’ın başkenti Kabil’de yaşanan gelişmeleri canlı olarak izleyiciye aktaran TRT Haber Spikeri Ahmet Görmez, sunucu Fuat Kozluklu’nun sözleri karşısında duygulandı.

TRT Haber ekranlarında dün akşam duygusal anlar yaşandı. Afganistan’ın başkenti Kabil’de yaşanan gelişmeleri canlı olarak izleyiciye aktaran TRT Haber Spikeri Ahmet Görmez, sunucu Fuat Kozluklu’nun sözleri karşısında duygulandı.

Medyaradar’ın haberine göre Kozluklu’nun, “[Kızın] Yaz, okula başladı. Bu sabah anaokuluna adım attı can parçan. Hadi konuş konuşabilirsen...” şeklindeki sözlerine “Yaz’ı hatırlatınca zor başlıyor cümleler... Yaz benim kızım... Bugün anaokuluna başladı” diye cevap veren Görmez, devamında izleyen herkesin yüreğine dokunan ifadeler kullandı: “İlk gün yanında olamadım... Bunu söyleyince insan Kabil’deyken şunu düşünüyor... Benim kızım okula gidiyor, ama Afganistan’da benim bulunduğum ülkede kaç çocuk, kız okula gidebilecek... Bu ülkede ne olacak bu çocuklar... ‘Benim çocuğum okula gidiyor’ derken de Afganistan’da bunu utandım söylemeye. Benzer bir his Gazze’de doğmuştu. Bizim çocuklar şanslı gidecekleri okullar var, bizim dönebileceğimiz bir vatanımız var... Ama buradaki insanların vatanı burası. Allah buradaki insanların yardımcısı olsun. Onların hayatı cidden zor olacak.”

İşte o anlar...

 

"FUAT KOZLUKLU BEKLEMEDİĞİM YERDEN VURDU BENİ"

Canlı yayındaki o anları Twitter hesabından paylaşan TRT Haber Spikeri Ahmet Görmez, altına şu ifadeleri not düştü:

“Canlı yayınlarda sürpriz sorulara alışkınım ama dün gece kıymetli Fuat Kozluklu yayının başında hiç beklemediğim bir yerden ‘vurdu’ beni. Dün kızım anaokuluna başladı, ben burada olduğum için yanında olamadım. Olsun, kısmetse dönüşte... Ama yayında da söylediğim gibi. Buralarda bundan şikayet etmeye utanırım ancak…

Bizim evlatlarımız şanslı, güvenle gidebilecekleri okulları var. 20 yıldır silahların susmadığı Afganistan’da ya da Suriye, Irak, Libya, Gazze, Yemen gibi pek çok ülkede çocuklar bizim evlatlarımız kadar şanslı değil.

İlk haberimi yazmamın üzerinden 21 sene geçti. Bu sürede çok sayıda kriz bölgesinde bulundum. Hep söylerim. İşgalin, şiddetin, istikrarsızlığın bir ülkeye, o ülkenin evlatlarına neler yaptığını kendi gözlerimle gördüm. Rabbim kimseyi devletsiz bırakmasın.

Sevelim, sahip çıkalım, kızalım, eleştirelim, farklı görüşlere, farklı inançlara sahip olalım, ülkemiz için en güzele giden yolun farklı patikalarından yürüyor olalım ama devletimize, milletimize sahip çıkmaktan hiç vazgeçmeyelim. Yoksa filmin sonu hep kötü bitiyor. Defalarca izledim...”

TRT Haber spikeri Ahmet Görmez, eşi Gülsüm Coşkur Görmez ve kızı Yaz