Televizyon
30 Kas 2013 10:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:47

TRT Haber Hüseyin Çelik'e çalışmış!

TRT Haber'de bir yıl içerisinde parti sözcülerinin canlı yayında yaptıkları açıklamalara ayrılan süre ortaya çıktı.

Devlet televizyonu TRT’nin haber kanalı olan TRT Haber’de bir yıl içerisinde parti sözcülerinin canlı yayında yaptıkları açıklamalara ayrılan süre, kanalın “AKP Haber”e döndüğünü gösterdi. 
 
Bir yıl içerisinde AKP sözcüsü Hüseyin Çelik’in açıklamaları 2 bin 298 dakika (38 saat 18 dakika) canlı olarak ekrana getirilirken, CHP sözcüsü Haluk Koç’un açıklamaları ise 962 dakika (16 saat 2 dakika) canlı yayınlandı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partilere TBMM’deki temsil oranına göre ekranlarda yer verildiğini ifade etti. Koç’un TRT Haber’de AKP sözcüsü ile CHP sözcüsüne ayrılan canlı yayın sürelerine ilişkin soru önergesine verilen yanıt da TRT Haber’in “AKP Haber”e dönüştüğünü gösterdi. 
 
CHP’li Koç’a yanıt veren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, parti sözcülerinin haber değeri taşıyan açıklamalarının yayınlanan akışa göre canlı verilmeye çalışıldığını ya da bültenlerde haber olarak değerlendirildiğini ifade etti. Ağustos 2012 - Ağustos 2013 aralığını kapsayan bir yıllık dönemde AKP sözcüsüne ayrılan süre ile CHP sözcüsüne ayrılan süre karşılaştırıldığında TRT Haber’in AKP’ye yaklaşık 2.5 kat daha fazla süre ayrıldığı belirlendi.