Gündem
16 Tem 2016 02:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:23

TRT Genel Müdürü Şenol Göka: Darbecilerin bildirisine müdahale edemedik çünkü...

TRT Genel Müdürü Şenol Göka Habertürk canlı yayınına bağlandı ve yaşananları anlattı.

TRT Genel Müdürü Şenol Göka Habertürk canlı yayınına bağlandı ve yaşananları anlattı.  Göka, Habertürk'teki yayında darbe girişimine kalkışan ve Yurtta Sulh Konseyi isimli cuntanın TRT ekranlarından yayımladığı darbe bildirisine neden müdahale edilemediğini de açıkladı.

Göka halen yaklaşık 100 TRT çalışanının darbeci askerler tarafından rehin tutulduğunu anlattı.

Göka şunları söyledi:

Vatandaş askerleri topluyor. Malesef rejide bir grup arkadaşımızın başında 100 kadar asker var. Arkadaşlarımızı rehin aldılar. Onlara müdahale edemediğimiz için korsan bildiriyi okumaya engel olamadık. Sonrasında yayını kestik ama malesef bizim arkadaşlarımız da rehin. Haber merkezinde çalışan arkadaşlarımız pek çoğu.

Şu an TRT'nin dışında 3-5 bin kadar vatandaş var. TRT'ye girmeye çalışıyorlar. Vatandaşa silah ile müdahale ediliyor. Havaya ateş ediyorlar. Sanıyorum ki bu uzun sürmeyecek vatandaş geri çekilmiyor.

Büyük bir ihtimal ile, ne kadar direneceklerini bilmiyorum. Vatandaşımız 10-12 kadar askeri aldı, araçlar ile götürdü. Kapının önünde duran ve havaya ateş açan asker kardeşilerimiz bir süre direnirse gecikme olur ama bir süre sonra yayını geri alırız.

Uçaklar uçtuğunda herkes terör saldırısı sandı ama askerlerin Ankara'ya yöneldiği tespit edilince hızla müdahale etmek istedik ama malesef yayına engel olamadık.

Güvenlik güçlerimiz TRT'nin etrafını çevirmiş durumda ama polisimiz herhangi bir çatışmayı göze alamıyor.