Gündem
11 Şub 2011 10:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:02

TRT GENEL MÜDÜRÜ İBRAHİM ŞAHİN HANGİ AJANSLA ÇALIŞACAK?

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT'nin haberlerini hangi ajansa vermeyi düşünüyor!

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, "TRT’nin Anadolu Ajansı ile sözleşmesinin yenilenmesini istemeyen TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT’nin haberlerini Cihan Haber Ajansı’na ihale etmeyi mi düşünmektedir" diye sordu.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, TBMM Başkanlığı’na, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. 2002?2010 yılları arasında TRT’nin haber ve görüntü hizmeti almak için hangi yerli ve yabancı ajanslarla anlaşma imzaladığını merak eden Köktürk, "Tek tek isim belirtmek suretiyle bu ajansların hangilerinden ne tür hizmetler (fotoğraf, haber, görüntü) alınmıştır" diye sordu.

"ŞAHİN, AA’NIN GEÇTİĞİ FOTOĞRAFI BEĞENMEDİĞİ İÇİN Mİ ABONELİĞİ TEK TARAFLI SON VERDİ?"

CHP’li Köktürk, Başbakan Yardımcısı Arınç’tan, şu sorulara yanıt istedi:

"Bu ajanslara her yıl için ve ajans için ayrı ayrı belirtilmek suretiyle alınan hizmetler için ne kadar ücret ödenmiştir?

Anadolu Ajansı ile 2010 yılı için yapılan sözleşmenin başlama ve bitiş tarihi nedir?

Anadolu Ajansı ile 2011 yılı için haber, fotoğraf ve görüntü alımı ile ilgili sözleşme niçin yenilenmemiştir?

Anadolu Ajansı ile TRT arasında imzalanan sözleşme bedelinin 2 milyon TL olduğu doğru mudur?

Şayet doğru ise; kamu kurumu niteliğindeki Anadolu Ajansı’na bir yıllık haber, fotoğraf ve görüntü hizmetleri için 2 milyon lirayı çok gören TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, One Haber Ajansı’na üç yıl yayınlanacak üç program için 20 milyon Avro yani 40 milyon lirayı hangi gerekçeyle vermiştir?

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve TRT Yönetim Kurulu, Anadolu Ajansı’na bir yıllık haber, fotoğraf ve görüntü hizmetleri için 2 milyon lirayı çok görürken futbol programında yorum yapan bir kişiye 1 milyon lirayı hangi gerekçeyle vermektedir?

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in, Anadolu Ajansı’nın kendisi ile ilgili olarak geçtiği haber ve fotoğrafları beğenmediği için aboneliğe tek taraflı son verdiği doğru mudur?

Anadolu Ajansı ile sözleşme yenilemesini istemeyen Genel Müdür İbrahim Şahin, TRT’yi Cihan haber Ajansı ve İhlas Haber Ajansı’na mahkum etmiş olmayacak mıdır?"