Gündem
19 Ara 2011 15:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:08

TRT ELEKTRİK FATURALARINDAN KAÇ PARA TOPLADI?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek TBMM Genel Kurul toplantısında sorular üzerine TRT'nin elektrik faturalarından sağladığı geliri açıkladı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TRT’nin, 2010’da elektrik faturalarından 550 milyon 860 bin 67 lira gelir sağladığını bildirdi.

Şimşek, TBMM Genel Kurulunda 2012 Yılı bütçe kanunu tasarısının görüşmelerinde soruları yanıtladı.

TRT’nin geçen yıl elektrik faturalarından sağladığı gelirin sorulması üzerine Şimşek, bu rakamın 550 milyon 860 bin 67 lira olduğunu bildirdi. Şimşek, bunun ciddi bir rakam olduğunu ifade etti.

Öğretmen atamaları devam edecek

Şimşek, öğretmen atamalarına devam edeceklerini ifade ederek, öğretmen ihtiyacının bazı branşlarda hiç olmadığını, bazılarında ise ihtiyaçlarına rağmen yeterince mezunun bulunmadığını söyledi. Şimşek, "Herhangi bir bölümden mezun oldunuz diye dünyanın hiçbir ülkesinde otomatikman atanma yoktur" diye konuştu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tutuklu gazetecilerin durumuna ilişkin soruyu da yanıtladı.

İngiltere’de son birkaç aydır 18 gazetecinin gözaltına alındığına işaret eden Şimşek, "İngiltere’de demokrasi yok mu, var. Suç işleyen gazeteci de başkası da olsa gözaltına alınması gerekiyorsa alınır. Hiçbir vatandaşımızın gazeteci olsun olmasın, haksız şekilde bir gün dahi hapishanede geçirmesini tasvip etmiyorum" dedi.

Şimşek, Türkiye’de yargı sürecinin uzadığını, bunu azaltmaları gerektiğini dile getirerek, bunun için çalıştıklarını söyledi.

Tasarının 23. maddesi üzerinde görüşmeler devam ediyor.