Gündem
23 Şub 2011 09:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:04

TRT EKİBİ LİBYA'DA GÖZALTINA ALINDI, LİNÇTEN SON ANDA KURTULDU!

Libya'da gözaltına alınan TRT muhabir ve kameramanı göstericiler tarafından linç edilmekten son anda kultuldu.

Libya’daki olayları yakından izleyen TRT ekibi Trablus’a girmeyi başardı. Ancak bir süre sonra gözaltına alınan TRT muhabir ve kameramanı göstericiler tarafından linç edilmekten son anda kultuldu.

TRT ekibi yaşadıkları korku dolu anları şöyle anlattı:

"Pasaportlarımızı aldılar ülkeye niçin geldiğimiz ve bu kamerayı deklare edip etmediğimizi. Kendilerine izah ettik. Vatandaşlarımızın tahliyesini izlemek için geldik. Ülkenizdeki durum bizi çok fazla ilgilindirmiyor filan dedik ama bir ara öldürüleceğimizi düşündük. Çünkü oradaki bir grup insan bizi dışarı çıkarıp linç etmek istiyordu."

TRT Ekibine Ajan Muamelesi...

"Dışarıda bekleyen bir kalabalık ve aynen şöyle bir hava vardı: İşte 2 tane gazeteciyi yakaladık, ellerinde kamera var, işte mikrofon var, Türkiye’den gelmişler... Neredeyse bir ajanmış gibi bize muamele yaptılar. Bizim için çok zorlu saatlerdi. Daha sonra sürekli konuştuk, anlattık. Biz buraya bunlar için gelmedik kendi vatandaşlarımızın tahliyesi için geldik. Buradaki olaylar zaten görüyorsunuz Başkentte sizin de söylediğiniz gibi dedik çok fazla birşey yok. "

"Libya Devlet Televizyonu’nda Sadece Kaddafi Var..."

"Ülkenin devlet televizyonunuda da sadece Kaddafi’nin konuşmaları ve onun yandaşlarının gösterileri veriliyor. Hiçbir şekilde Bingazi’deki olaylar orada hayatını kaybedenler, oradaki ateşe verilen binalar vesaire yani hiçbir şey gösterilmiyor. Yani Başkentteki insanların aslında ülkenin diğer yerlerinde olan şeylerden pek haberi yok. "

Orada Dünyadan Sadece TRT Var...

"Bizim burada hem kurum hattımız var hem yerel hat aldık. İnternet tamamen kapalı. Hiçbir şekilde görüntü geçmek mümkün değil... Ve burada sadece Türkiye’den değil dünyadan da biz varız. Başka bir gazeteci yok. Ülkedeki sıkıntı bu... "

"Şehirdeki Tüm Oteller Kapatıldı"

"Bu arada şehirdeki bütün oteller kapatıldı. Bizim bulunduğumuz otel kentin tam merkezinde ve bu son otel. Eğer burası da kapanırsa sokakta kalacağız ve buradaki türklerin çoğu tahliye edildi. Çoğu döndüler tarifeli sefer ve kendi imkanları ile... Buradan çok az da olsa görüntü çekmeye çalışırken gözaltına alındık dediğim gibi saatlerce sorgulandık ve az kalsın hayatımızı kaybediyorduk. Çünkü bizi linç etmek istedi dışardaki kalabalık... Şu an Trablus’taki büyükelçiliğimize isimlerini yazdıran dönmek için bekleyen binlerce vatandaşımız var... Ailelerimiz umarım bunları izliyordur.

"Ancak Kamera Olmadan Gezebiliyoruz !"

"Şu an sağlığımız iyi ama hiçbir şekilde kamera kullanamıyoruz. Zaten hava limanında fotoğraf çeken bir kişi gözaltına alındı. Bırakın kamera kullanmayı biz burada olayları canlı olarak izliyoruz. Kamera olmadığı zaman dolaşabiliyoruz. Etrafta gözlemlerde bulunabiliyoruz.."

ETİKETLER
#TRT #libya #kaddafi