Televizyon
03 Mayıs 2021 20:41 Son Güncelleme: 03 Mayıs 2021 20:45

TRT dizisinde bomba patlıyor! O rolü kim oynayacak?

TRT'nin iddialı yapımı Uyanış: Büyük Selçuklu’nun yapımcısı Emre Konuk, diziyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

TRT 1 ekranlarında yayınlanan "Uyanış: Büyük Selçuklu" dizisi, yayınlandığı ilk günden bu yana benzersiz karakterleri, nefes kesen aksiyon sahneleri ve dikkatle hazırlanan detaylarla izleyiciden tam not aldı.

Projeye ilişkin Çerçeve Dergisi'nden Okan Ukav'ın sorularını cevaplayan yapımcı ve yönetmen Emre Konuk, dizi ve film ihracatının önemini vurguladı. Konuk, yurt dışı yapımlarda hayali bir dünya oluşturulduğunu belirtirken, Türk dizilerinin gerçeği anlattığını ifade etti. Geçtiğimiz bölümlerde büyük merak uyandıran Kılıçarslan rolüne de atıfta bulunan Konuk, şanına yaraşır bir ismin kadroya dahil olacağını söyledi.

"TRT PLATOLARINDA EVRENSEL İŞLER YAPILIYOR"

Türkiye'nin sinema ve dizi sektörü için önemli bir merkez haline geldiğini belirten Konuk, TRT'nin bu gelişmede önemli bir pay sahibi olduğunu aktardı. Konuk, değerlendirmesinde, "TRT ülkemizin farklı şehirlerinde uluslararası film platoları kurdu. Bu platolarda evrensel işler yapılıyor. Bu işler dünyaya satılıyor. Bizim kendi işimiz üzerinden örnek vermemiz gerekirse Uyanış: Büyük Selçuklu dizimiz dünyanın değişik ülkelerinden satın alınmak isteniyor. Biz bundan oldukça memnuniyet duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

"RAKİPLERİMİZ ÜTOPYA ANLATIRKEN BİZ GERÇEĞİ AKTARIYORUZ"

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde zengin tarihi kaynaklar ve karakterlerden faydalanıldığını belirten Konuk, Dede Korkut, Ömer Hayyam, Nizamülmülk vb. şahsiyetlerin önemini vurguladı. Konuk şöyle devam etti: "Bizim çok geniş bir tarihimiz var. 4 kıtada can bulmuş bir medeniyetimiz var. Yine kendi işlerimiz üzerinden cevap vermem gerekirse mesela rakiplerimiz ütopya anlatırken biz gerçeği aktarıyoruz. Bizim medeniyetimiz sanat. Projede evrensel değerlerimizi öne çıkartıyoruz, mesela Dede Korkut (Korkut Ata) destanından faydalanıyoruz. Dünya da X’i bulan büyük matematikçi ve şair Ömer Hayyam’ı yine önemli bir karakter. Coğrafya olarak bugüne kadar sinema tarihinde ismi duyulmamış şehirleri kendimize mesken tutuyoruz. İnsanlar Isfahan’ı, Nişabur’u, Merv’i ve Rey’i bizimle tekrar hatırlıyor. Negatif bir karakter olmasına rağmen Hasan Sabbah’ın etkisinin farkındayız. Dünyada en önemli siyasetnameyi yazan Nizamülmülk’ü ve değerli eserini sürekli dizimizde işliyoruz."

KILIÇARSLAN ROLÜNÜ KİM OYNAYACAK?

Öte yandan Uyanış: Büyük Selçuklu'da Sultan Melikşah'tan saklanan büyük sır nihayet ortaya çıktı. Yalnız İsfahan'da değil tüm cihanda yankılanan haber sonrası devletin ne gibi tehditlerle karşılaşacağı merak konusu. Diziye ilişkin değerlendirmelerine devam eden yapımcı Emre Konuk, aksiyonun hız kesmeden süreceğini ifade etti. "Her şey şimdi başlıyor" diyen Konuk, sürprizlerin devam edeceğini vurguladı. Konuk, geçtiğimiz bölümlerde merak uyandıran Kılıçarslan rolüne de atıfta bulunarak, şanına yaraşır bir ismin kadroya dahil olacağını ifade etti.

"HAY SULTAN" İZLEYİCİYLE BULUŞUYOR

Uyanış: Büyük Selçuklu, Bir Zamanlar Kıbrıs ve Mavera: Hace Ahmed Yesevi gibi ses getiren tarihi projelere imza atan TRT, Abdülkadir Geylani'yi anlatan "Hay Sultan" isimli proje ile bir kez daha dikkatleri üzerine topladı. Dizinin senaryo sürecinin tamamlandığı belirtilirken, çekimlerin hassasiyetle devam ettiği ifade ediliyor. TRT'nin ilerleyen dönemde de farklı tarihi karakterler ve olayları ekrana taşıması bekleniyor.