Televizyon
05 Eyl 2014 09:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:38

TRT canlı yayınında izleyenleri şoke eden sansür!

TRT'deki Ahmet Davutoğlu programında Fikret Bila'nın canlı yayında uğradığı sansür sosyal medyada da günün konusu oldu.

TRT'deki Ahmet Davutoğlu programı, gazeteci Fikret Bila için zor geçti! IŞİD, Türk rehineler ve Ağrı'daki silahlı PKK eylemiyle ilgili sorusu, Nasuhi Güngör tarafından "paralel yapıya geçelim" diyerek kesilen Bila, programın sonuna kadar susmayı tercih etti.

TRT'DE CANLI YAYINDA NASUHİ GÜNGÖR SANSÜRÜ

TRT'deki Ahmet Davutoğlu özel yayının moderatörü Nasuhi Güngör, sosyal medya kullanıcılarını kızdırdı. Fikret Bila'nın çözüm süreci, PKK'nın silahsızlanması, IŞİD saldırıları ile dengelerin alt üst olduğu Ortadoğu karmaşasını bir paket halinde tek bir soruya dönüştürmesi karşısında müdahale eden moderatör Nasuhi Güngör canlı yayında ilginç bir sansüre imza attı.

"PARALEL YAPIYA GEÇELİM"

Fikret Bila, Başbakan Davutoğlu'na çözüm süreci ve PKK'nın Ağrı'daki eylemi ile IŞİD'in rehin tuttuğu Türk diplomatları sordu. Bila'nın sorusu programın moderatörü TRT Haber Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör tarafından kesildi. "Bila'nın izniyle çözüm sürecini burada noktalayalım" diyen Güngör, "paralel yapıya geçelim" dedi ve Davutoğlu soruyu cevaplamadan sözü Mehmet Barlas'a verdi.

NASUHİ GÜNGÖR'ÜN SANSÜRÜNÜ BARLAS BOŞA ÇIKARDI!

Ancak Nasuhi Güngör asıl golü Barlas'tan yedi. Söze "paralel yapı" ile başlayan Barlas orada durmadı ve Fikret Bila'nın sansür yiyen sorusunda değindiği konuları gündeme getirdi. IŞİD, ABD, Ortadoğu, çözüm süreci konulu kapsamlı bir soru yönelten Barlas sansürü boşa çıkartırken moderatör Nasuhi Güngör bu kez müdahale edemedi.

BEDELLİ DEDİ PROGRAM BİTTİ

Güngör'ün bu müdahalesi sonrası Bila, yaklaşık yarım saat boyunca tek bir kelime dahi etmedi. Bila, son bir hamleyle bedelli askerlik sorusuna da cevap alamadı. Bu kez Güngör, programın bittiğini duyurdu.


 İşte sosyal medyadaki Fikret Bila yorumları;



muhyettin avcı ‏@MuhyettinAvci
Fikret Bila son bir hamleyle çarpındı ama Nasuhi "süremiz bitti" dedi Yazık. Acıdım adama Çeşit olsun diye koymuşlar

Burla ‏@AfsinHatipoglu
Resmen fikret bila'yı sansürlüyorlar, utanmadan adamın sorusunu sordurmayıp paralelde paralel diyorlar, ah bu millet ahh