Televizyon
22 Ara 2010 10:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:54

TRT ARAPÇA'DAN İDDİALI BİR BELGESEL SERİSİ! HANGİ SAVAŞ MUHABİRİ EKRANLARA TAŞIYACAK? (MEDYARADAR/ÖZEL)

2010 yılının son günlerinde TRT Arapça iddialı bir belgesel serisini ekrana getirmeye hazırlanıyor&...

Savaş muhabiri ve usta fotoğrafçı Sedat Aral, çatışma bölgeleri ve Ortadoğu’daki uzmanlığını, TRT Arapça için hazırladığı ve İntifada’nın kahramanları  Arafat’ın küçük  generallerinin hikayesini  anlattığı  “Meleklerin Öfkesi” belgeseli  ile ekranlara taşıyor.

ARAFAT’IN KÜÇÜK GENERALLERİNİN HİKAYESİ…

26 Aralık’ta ilk bölümü yayınlanacak olan “Meleklerin Öfkesi/ Gadab El Melaika” belgeselinde  Filistin’deki  1. ve 2. İntifada’nın simge isimlerinin gerçek  hikayeleri ekrana gelecek.  Belgeselde  “İsrail tanklarına ve askerlerine, ellerinde taşlarla direnen  Filistinli çocuklar şimdi ne yapıyor?” sorusuna yanıt aranıyor.
 “Meleklerin Öfkesi” belgeseli araştırması, çekimleri ve kurgusu ile bir yılı aşkın bir sürede hazırlandı.  Belgeselin hazırlanma sürecinde ise tecrübeli bir ekip görev aldı.
Sedat Aral’ın yapımcılığını, Devrim Karabatak’ın  yönetmenliğini, Banu Acun’un  metin yazarlığını, Uygar Gürkan ve Khalid Zeghari’nin görüntü yönetmenliğini,  Onur Eliyeşil, Suzan Aral ın araştırmasını , Meltem Acun’un koordinasyonunu ve  Selam Sultan’ın tercümesini yaptığı belgesel, TRT Arapça’da  6 bölüm halinde haftalık olarak yayınlanacak.
Çatışmanın ve kavganın, kan ve gözyaşının hiç eksik olmadığı Filistin’de ellerinde taşlarla büyüyen çocuklar nasıl  savruldu? 
 
Birinci intifadanın simgesi Ramzi Ebu Redwan Ramallah’tan çıkıp dünyaca ünlü  bir keman sanatçısı olurken,  Özgürlük Tiyatrosunun küçük oyuncusu Zekeriya Zübeydi nasıl İsraillilere göre eli kanlı bir terörist- Filistinlilere göre özgürlük savaşçısına dönüştü ? 
 
Eline ilk taşı, Mescid’i Aksa’ya yapılan saldırının ardından alan Kudüslü Nasır İsa Müslümanların ilk kıblesinde nöbetini nasıl sürdürüyor?  Ailesinin zeytinliklerine el konulan  Meymune henüz 14’ünde niçin İsrail hapishanesine gönderildi?   İsrailli rehin asker  Gilad Shalit’in görüntüleri karşılığında nasıl serbest bırakıldı ?
 
“Meleklerin Öfkesi”nde İntifada'da sapanlarıyla dünyanın en etkili ayaklanmasını başlatan, çatışmalarda bir günde büyüyen çocukların,  birbirinden  ilginç- gerçek yaşam öykülerinin, tanıklarının anlatımıyla ekrana geliyor..
 
 
Meleklerin Öfkesi 1. Bölümü ile  26 Aralık Pazar  19.30’da TRT Arapça’da.

MEDYARADAR/ÖZEL