Gündem
27 Haz 2012 17:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:51

TRT ANKARA RADYOSU'NDA NELER OLUYOR?

TRT Ankara Radyosu'nda çalışanlar üzerinde baskı kurulduğu iddiaları TBMM'ye taşındı..

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, TRT Ankara Radyosu'nda çalışanlar üzerinde baskı kurulduğu iddiası ve Haber- Sen'in odasının tasfiyesiyle ilgili soru önergesi verdi.

Av. Turgut Dibek'in Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yazılı olarak yanıtlaması talebiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesi şöyle:

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in arkadaş kontenjanından TRT’ye transfer ettiği ve genel müdür müşaviri kadrosuna atadığı Arif Koyuncu, fiilen hem Ankara Radyosu Müdürlüğü hem de Radyo Dairesi Başkanlığı görevini vekâleten yürütmektedir.

Basına yansıyan haberlerde Arif Koyuncu’nun vekâleten atanmasından sonra çalışma barışının bozulduğu, çalışanlar ve özellikle sendikalar arasında ayrımcılık yaptığı bilgileri yer almaktadır.

Buna göre;

1)  KESK / HABER-SEN’in Ankara 1 nolu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Sadi Pirkoca’nın aralarında bulunduğu ses ve saz sanatçıları tarafından hazırlanan Bu Toprağın Türküsü programının Arif Koyuncu’nun göreve başlamasından sonra yayınına son verilmesinin gerekçesi nedir?

2)   KESK / HABER-SEN’in Ankara 1 nolu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Geçer’in yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptığı Türk Halk Müziği Konser programının Arif Koyuncu’nun göreve başlamasından sonra yayınına son verilmesinin gerekçesi nedir?

3)  KESK / HABER-SEN’in Ankara 1 nolu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Geçer’in Haziran ayı içinde görev yerinin iki kez değiştirilmesinin, eğitimi, bilgisi, birikimi ve deneyimi ile ilgisi olmayan bir işte görevlendirilmesinin gerekçesi nedir?

4)  KESK / HABER-SEN’in kullandığı temsilcilik odasından üç kat daha büyük bir sanatçı dinlenme odası varken temsilcilik odasının “sanatçı dinlenme odası” yapılacağı iddiasıyla boşaltılmak istenmesinin gerekçesi nedir?

5)  Arif Koyuncu’nun hiyerarşik olarak ast-üst durumundaki iki görevi birden vekâletle yürütmesinin gerekçesi nedir? Bu görevlendirmenin yasal dayanağı nedir?

6) 1927 yılından bu yana radyo yayıncılığı yapan bir kurumda bu iki göreve atanacak yayıncı yok mudur?