Gündem
10 Şub 2011 15:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:02

TRT ANADOLU AJANSI İLE SÖZLEŞMESİNİ HANGİ GEREKÇEYLE FESHETTİ?

TRT'nin Anadolu Ajansı ile sözleşmesini feshetmesi Meclis gündemine taşındı.

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, "TRT, AA ile sözleşmesini hangi gerekçe ile iptal etmiştir" diye sordu.

Anadolu Ajansı’nın, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in, İçişleri Bakanı Sayın Beşir Atalay ile Adalet Bakanı Sayın Sadullah Ergin’in önünde diz çöktüğü fotoğrafını abonelerine servis ettiğini belirten Dibek, "Bu olay sonrası TRT, AA ile sözleşmesini feshetmiştir" dedi.

Dibek, Başbakan Yardımcısı Arınç’tan şu sorulara yanıt istedi:

"TRT, AA ile sözleşmesini hangi gerekçe ile iptal etmiştir? Genel Müdür hangi mevzuata göre böyle bir talimat vermiştir?
AA’nın tüm ülke ve dünyadan haber geçen Türkiye’deki en büyük ajans olduğu göz önüne alındığında, AA yerine TRT hangi haber ajanslarını daha sık kullanacaktır?
İki devlet kurumunun arasındaki sözleşmenin iptalinden AA ve TRT ne ölçüde bir ekonomik kayba uğrayacaktır?
TRT, AA’ya yıllık ne kadar ücret ödemektedir? TRT diğer ajanslardan hangileri ile çalışmakta, hizmet almakta ve bunlar için yıllık ne kadar ücret ödemektedir?
Olay sonrasında Genel Müdür’ün fotoğrafını çeken AA fotoğrafçısının ve haberin servis edilmesine onay veren yetkililerin durumlarında bir değişiklik olmuş mudur?
Bakanlığınıza bağlı iki kurum arasında yaşananları nasıl değerlendirmektesiniz?
Bakan olarak olaya el koymayı düşünmekte misiniz?"