Gündem
09 Mar 2011 09:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:06

TRT ABDÜLHAMİD'İN AŞKINI ANLATAN NAKŞ-İ DİL SULTAN'I NEDEN RAFA KALDIRDI?

TRT'nin iddialı yapımlarından biri olması beklenen Nakş-i Dil Sultan dizisi, daha yayına girmeden rafa kaldırıldı!

Nakş-i Dil Sultan dizisi, daha yayına girmeden rafa kaldırıldı! Yapımcı Ahmet Okur, üç bölümü çekilen dizinin durdurulduğunu açıklarken, başrol oyuncusu Tuvana Türkay, 'Zaten ben de başka bir projeye geçtim' dedi

TRT 1, çekimlerine başladığı dönem dizisi Nakş-i Dil Sultan hüsranla sonuçlandı. Okur Film tarafından çekilen yüksek bütçeli yapım, 1700'lü yılların sonunda Osmanlı Padişahı 1. Abdülhamid ile Nakş-i Dil Sultan'ın aşkını konu ediyordu. Kanuni Sultan Süleyman dönemini anlatan Muhteşem Yüzyıl'a rakip olması beklenen dizinin TRT tarafından askıya alındığı ortaya çıktı.

ÇEKİMLERE ARA VERDİK

Yapımcı Ahmet Okur, 'Bir aydır çekimlere ara verdik. Elimizde üç bölüm var. TRT'den projenin askıya alındığı söylendi. Ancak sebebiyle ilgili bize söylenen bir şey yok. Bu TRT'nin takdiridir. Şu an beklemedeyiz' dedi.

Dizide Nakş-i Dil Sultan'ı canlandıran genç oyuncu Tuvana Türkay ise, projenin Muhteşem Yüzyıl'ın gördüğü tepkiler nedeniyle rafa kaldırıldığını iddia etti. Türkay, 'Muhteşem Yüzyıl'ın gördüğü baskılar malum. TRT bu baskılardan çekinmiş olabilir' diye konuştu. Konuyla ilgili konuştuğumuz TRT 1 Genel Koordinatörlüğü yetkilileri ise, 'Zamanı geldiğinde Nakş-i Dil Sultan ile ilgili açıklama yapılacaktır' diyerek soruları yanıtsız bıraktı.

DURAKLAMA DÖNEMİNİ ANLATIYOR

Hakan Gürtop'un yönettiği, başrollerini Ali Başar, Tuvana Türkay, Selçuk Kıpçak ve Emin Olcay'ın paylaştığı dizi, duraklama devrine giren Osmanlı İmparatorluğu'nda yaşanan olayları ve 1. Abdülhamit'in Nakş-i Dil Sultan ile yaşadığı büyük aşkı anlatıyordu.

Fransız asıllı olduğu sanılan Nakş-i Dil Sultan, 1783'te 1. Abdülhamit'le evlenerek saraya gelmişti. Fransız imparatoru Napolyon Bonapart'ın eşi Josephine'in kuzeni olduğu öne sürülen sultan, Fransa'nın kolonisi olan Martinique Adası'nda doğmuştu.

NAKŞ-İ DİL'İ KAÇIRDILAR

Nakş-i Dil Sultan'ı canlandıran Tuvana Türkay, 'Eldeki üç bölüme ek olarak iki bölüm daha çekilerek bir belgesel yapma ihtimali var. Ancak ben yeni bir projeye başladım. Yer Gök Aşk'ın kadrosuna katıldım' dedi.