Medya
20 Ara 2018 17:18 Son Güncelleme: 20 Ara 2018 17:21

TRT 2’nin yayın tarihi belli oldu!

TRT 2, ‘Kültür’ kanalı olarak yeniden başlıyor.

Milliyet Gazetesi yazarı Sina Koloğlu, TRT 2'nin yayına başlayacağı tarihi köşesinde yazdı.

Sina Koloğlu'nun bugünkü yazısından ilgili bölüm:

TRT 2 nihayet başlıyor!

TRT 2’nin yayın tarihi belli oldu, 22 Şubat’ta tekrar aramızda olacak. TRT 2, ‘Kültür’ kanalı olarak yeniden başlıyor.Geriye bir gidelim. Kanal, 6 Ekim 1986 gecesi yayına başlamış, AKM’de Emel Sayın, canlı yayın konseri gecenin sürprizi olmuştu. ‘Kültür  ve sanat kanalı TRT 2’ye ait aklımda kalanlar, mesela ‘mini dizileri’... Sonra, Sezen Cumhur Önal’ın ‘Müzik Yelpazesi’. Attila İlhan sohbetleri, Alin Taşçıyan’la Atilla Dorsay’ın film seçimleri... Ayrıca güzel konserler olurdu.

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gençlere yönelik içeriği tanımlamak lazım, örneğin absürd komediler daha popüler olmayan içerikleri değerlendirmeyi düşünüyoruz” demiş. Yeni Şafak gazetesinde geçtiğimiz yıl İsmail Kılıçarslan aslında bu kanalın açılacağını ve başında kimin olacağını ilk yazan isimdi.

Yazısından da bazı ipuçları gelmişti. TRT 2’nin genel yayın yönetmenliği koltuğuna ise televizyon dünyasının tecrübeli isimlerinden Samed Karagöz’ün oturacağını söyledi ve onunla sohbetini yazdı. Yazıda, kanalda, klasik filmler, edebiyat uyarlamaları, festival filmleri ve Orta Asya filmlerin olacağı, her akşam iyi müziklerin yer alacağı da belirtilmiş.