Gündem
11 Eki 2010 10:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:42

TRANSFERLERİ YAPTI HABERLERDE LİDERLİĞİ KAPTI! EN ÇOK HABERİ ÇIKAN SPOR KULÜBÜ HANGİSİ?

Interpress'in araştırmasına göre, Ağustos – Eylül döneminin en medyatik spor kulübü, futbolcu, teknik direktör ve kulüp başkanı belli oldu.

BEŞİKTAŞ TRANSFERLERİ YAPTI HABERLERDE LİDERLİĞİ KAPTI

Transfer döneminin ardından, Türkiye Ligleri ve Avrupa Kupası maçlarıyla yeniden hızlanan spor gündemini yer alan takımlar içinde, Ağustos – Eylül döneminde yazılı basında en çok haberi çıkan spor kulübü Beşiktaş oldu.

Interpress’in iki bine yakın gazete ile dergide çıkan spor haber ve yazılarını kapsayan araştırmasına göre, Türkiye Lig ve Avrupa Kupası maçlarının başladığı Ağustos ayından Eylül sonuna kadar geçen sürede yazılı basında en medyatik spor kulübü Beşiktaş oldu. Yaptığı birbirinden ünlü transferler, Avrupa Kupalarında gruplara kalması ve lig maçlarıyla spor gündeminde kendine ilk sırada yer bulan Beşiktaş, 17 bin 362 haber ve yazı ile rakiplerini geride bıraktı. Fenerbahçe çıkan 15 bin 239 haberle ikinci, Galatasaray, 13 bin 760 haber ile üçüncü oldu. Dördüncülüğü Trabzonspor, 10 bin 660 haberle alırken, Bursaspor ise 10 bin 47 haberle beşinci sırayı aldı.

En medyatik futbolcu İspanyol yıldız Guti oldu

Geçtiğimiz iki ayın spor basını değerlendirmesini içeren rapora göre, en popüler futbolcu listesinde Beşiktaş’ın İspanya’nın ünlü kulübü Real Madrid’den transfer ettiği dünya yıldızı Guti Hernandez çıkan 3 bin 411 haberle ilk sırada yer aldı. İkinci sırada yine Beşiktaş’ın Inter’den transfer ettiği, Avrupa’da oynadığı büyük kulüplerle adını duyuran Portekizli yıldız Ricardo Quaresma 2 bin 728 haberle yer aldı. Fenerbahçe’ye geldiği günden beri basının ilgi odağı olan, oynağı futbol ve attığı gollerle sarı-lacivertli taraftarların gönlünde taht kuran Brezilyalı yıldız Alex De Souza çıkan 2 bin 592 haberle üçüncü oldu. Galatasaray’ın ve Türk Milli Takımı’nın yıldız futbolcusu olan Arda Turan, 2 bin 407 haberle dördüncü sırada olduğu listede, Fenerbahçe’nin uzun uğraşlar sonunda Marsilya kulübünden renklerine bu sezon kattığı Senegalli golcü Mamadou Niang, 2 bin 353 haberle beşinci sırada yer aldı.

Teknik direktörler içinde Aykut Kocaman önde

Aynı araştırma raporunda, takımların teknik direktörleri dikkate alınarak yapılan incelemede ise, bu yıl Fenerbahçe’nin Teknik Direktörlük görevini üstlenen Aykut Kocaman, 3 bin 410 haberle ilk sırada yer aldığı ortaya çıktı. İkinci sırada Beşiktaş’ın Alman Teknik Direktörü Bernhard Schuster çıkan 3 bin 255 haberle yer alırken, Galatasaray’ın Hollandalı Teknik direktörü Frank Rijkaard ise 2 bin 723 haberde yer aldı. Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş 2 bin 438 haber ve Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam’da 2 bin 105 haberle listede üst sıralarda yer aldılar