Gündem
31 Mayıs 2013 10:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:11

TRAFİK EKİPLERİ HUZUR SOKAĞINDA! HUZURLU TRAFİK İÇİN...

Emniyet Genel Müdürlüğü "Huzur Sokağı" dizisinin setini ziyaret edip oyuncular ve set ekibinden huzurlu bir trafikte yolculuk için yardım istedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), ulusal kanallarda yayınlanan dizilerde trafik kurallarına uyulup uyulmadığı ile ilgili önemli bir araştırma yaptı EGM yapılan araştırmalar sonucunda en çok izlenen dizilerden birisi olan "Huzur Sokağı" dizisinin setini ziyaret edip oyuncular ve set ekibinden huzurlu bir trafikte yolculuk için yardım istedi.

Yapılan araştırmada Emniyet kemeri kullanımı ve sürücülerin cep telefonu ile kurallara uygun konuşması dalında geniş çaplı araştırma başlatıldığını ve ülkemizdeki yaşanan kazaların büyük bir kısmının trafik kurallarına uyulmamasından dolayı olduğunu belirten Emniyet Genel Müdürlüğü, Eğitim Koordinasyon Şube Müdürü M. Kamil Ekmekçi topluma örnek olmak ve yaşanabilecek kazaların önüne geçilebilmesi açısından televizyon dizilerinin bu konuda büyük önem teşkil ettiğini vurguladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Eğitim Koordinasyon Şube Müdürü M. Kamil Ekmekçi ve polis arkadaşları "Huzur Sokağı" dizisi ekibinden yönetmen Şenol Sönmez, Güven Hokna, Sinem Öztürk, Taylan Güner ve Deniz Ayyıldız'ın yer aldığı, sosyal sorumluluk projesi kapsamında dizi setini ziyaret ederek, seyircilerin trafik kurallarına uymasına yönelik ve seyirciye örnek olmak adına, yapılan çekimlerde emniyet kemeri takılması ve araçla seyir halindeyken cep telefonu ile görüşülmemesi konusundaki hususlara dikkat edilmesinin önemini vurguladı.
Her yıl kazaların büyük kısmının emniyet kemerinin takılmamamsı ve cep telefonuyla konuşulmasından kaynaklandığını belirten E.G.M bu sosyal sorumluluk projesinde Huzur Sokağı dizisinin katkılarının büyük olacağını belirtti.