Trafik cezalarında yeni karar! EGM harekete geçti

Trafik cezalarıyla ilgili milyonlarca sürücüyü ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Vatandaşları isyan ettiren ve hakkında eylemler yapılan fahri trafik müfettişliklerle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü harekete geçti. Müfettişlerin hangi yetkileri iptal edildi?

Trafik cezalarında yeni karar! EGM harekete geçti - Sayfa 1

Araç sahiplerin ilgilendiren son dakika gelişmesi... Son zamanlarda özellikle İstanbul'daki sürücüleri cezalarıyla isyan ettiren Fahri trafik müfettişleriyle ilgili yeni karar geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı fahri trafik müfettişlerinin yetkilerini düzenledi. Park cezalarıyla ilgili yetkileri ise kaldırıldı. İşte detaylar...

17
Trafik cezalarında yeni karar! EGM harekete geçti - Sayfa 2

KİMLER FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞİ OLABİLİR?

Fahri trafik müfettişleri, 1997 yılından beri trafikte düzeni sağlamaya katkıda bulunuyor. Sürücülerin trafik kurallarına uyup uymadığını denetlemekle sorumlu olan yetkililere (polis ve jandarma) yardımcı olmak üzere İçişleri Bakanlığı’nın onayıyla uygun görülen kişilere, valiliklerce fahri trafik müfettişliği görevi veriliyor.

27
Trafik cezalarında yeni karar! EGM harekete geçti - Sayfa 3

KESİLEN CEZALAR VATANDAŞIN KABUSU OLDU

Fahri müfettişlerin kestiği cezalar, vatandaşların adeta kabusu oldu. Özellikle İstanbul Esenler'de haftalardır süren ceza krizi giderek büyük bir soruna dönüştü. Ceza üstüne ceza yiyen vatandaşlar isyan etti. Aynı gün aynı saatte 6 farklı ceza yiyen vatandaş şaşkına döndü. "Hem drift atmışım, hem de hatalı park etmişim" diyen adam fahri müfettişe isyan etti.

37
Trafik cezalarında yeni karar! EGM harekete geçti - Sayfa 4

FAHRİ MÜFETTİŞ SOKAKLARA DÖKTÜ, HER HAFTA EYLEM YAPIYORLAR

Esenler'de yaşayan sürücüler her hafta eylem yapmaya başladı. 'fahri müfettiş istemiyoruz', 'ocağımızı söndürdün fahri müfettiş' yazılı pankartlarla neredeyse her gün, cezaları protesto ediyor. Sadece bir kişide toplamı 100 bin lirayı geçen ceza sürücüleri şoka uğrattı.

47