Televizyon
10 Şub 2015 09:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:02

Trabzonspor - Sivasspor maçı hangi kanalda?

Trabzonspor, Türkiye Kupası son 16 maçında sahasında Sivasspor'u konuk edecek.

Yeni oluşturulan kadronun sıkıntıları, sakatlıklar ve Afrika Kupası’na giden oyuncular derken teknik direktör Ersun Yanal bir türlü istikrarlı 11 oluşturamadı. Bu duruma paralel olarak da zirve yolundaki rakiplerine oranla daha fazla puan kaybı yaşayan Trabzonspor'un şu an lider Beşiktaş ile 14 puan farkı bulunuyor. Kalan haftalar öncesi şampiyonluğun biraz uzakta olduğunu takımına aktaran Yanal, hayal tacirliği yerine, daha gerçekçi hedefler koymuş vaziyette. Önümüzdeki sezona damga vuracak bir takım olacaklarını belirten deneyimli teknik adam, geçiş süreci yaşadıklarını ısrarla vurguluyor.

EN KESTİRME VİTAJ
Son 2 sezondur Avrupa’da iyi işler yapan ve gruplardan çıkarak, adını uluslararası arenada duyuran Trabzonspor, bu geleneğini devam ettirmek amacında. Avrupa kupalarına katılmak isteyen ve kadrosunu da yıldızlarla donatan Karadeniz ekibi, Türkiye Kupası’nda şampiyonluk hedefliyor. Avrupa’ya giden en kestirme yol olarak gösterilen kupada, futbolcular bu duyarlılıkla Sivasspor karşısına çıkacak. Saat 20.30’da başlayacak olan kritik mücadele, tek maç eleminasyon sistemine göre oynanacak. Kazanan takım çeyrek finale yükselecek. Yeni getirelen uygulamada, kupa finalisti Avrupa’ya gidemeyecek.

TRABZON'DA EKSİK ÇOK
Yusuf Erdoğan ve Essaid Belkalem sakatlığı nedeniyle oynayamayacak. Sakatığı devam eden Bosingwa’nın yerine sağ bekte Salih Dursun forma giyecek. Uğur Demirok ise sakatlığını tamamen atlatamadığı için arkadaşlarını bu kritik maçta da yalnız bırakacak. Waris Majeed ise tedbir amaçları pazar günkü Başakşehirspor karşılaşmasına saklanacak. Sol bekte ise İshak’ın boy göstermesi bekleniyor.

SİVAS'TA TEK EKSİK AYDIN
Süper Lig’de son olarak sahasında güzel futbol sonrasında Akhisar’ı 2-0 mağlup eden Sivasspor tam kadro Trabzon’a geliyor. Sergen Yalçın ile birlikte ivme yakalayan Yiğidolar, kupayı çok önemsiyor. Avrupa hedefleri için yol haritasını kupa üzerinden çizen Kırmızı-Beyazlılar’da tek eksik kadro dışı bırakılan Aydın Karabulut olarak göze çarpıyor.

ÖZER YİNE KAPTAN
Önce Onur Kıvrak ardından da Jose Bosingwa’nın sakatlanmasının ardından en çok konuşulan konulardan biri Fenerbahçe maçında sahaya kimin kaptan olarak çıkacağıydı. Derbide memleketi Trabzon olan Özer Hurmacı’ya kaptanlık pazubandını veren teknik direktör Ersun Yanal’ın, bu kararını Sivasspor ve Başakşehirmaçlarında değiştirmeyeceği öğrenildi. Bosingwa’nın yokluğunda yeni kaptanın Oscar Cardozo olacağı ileri sürülüyordu.

MUHTEMEL 11'LER
STAT: Avni Aker
SAAT: 20.30
YAYIN: A Haber
HAKEM: Mete Kalkavan

Trabzonspor
Hakan Arıkan
Salih Dursun
Medjani
Aykut
İshak
Mehmet Ekici
Constant
Sefa
Özer
Erkan
Cardozo

Sivasspor
Korcan
Cicinho
Ümit
Da Costa
Ziya
Adem
Mehdi
Burhan
Aatif
İbrahim
Eneramo