Polemik & Kulis
29 Eki 2015 17:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:08

Trabzonspor Başkanı'na tepki yağmuru: "Keşke kadın gibi yaşasa"

İbrahim Hacıosmanoğlu,"Kadın gibi yaşamayacağız" demişti.

2-2 biten Gaziantepspor karşılaşmasında penaltılarının verilmediği iddiasıyla hakemleri stadyumda saatlerce alıkoyan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, "Adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız" sözlerine spor dünyasından tepki yağıyor. Beşiktaş yöneticileri Ahmet Ürkmezgil ve Metin Albayrak, "Allah onu ıslah etsin" derken, Trabzonspor'un eski başkanı Sadri Şener, "Çok utanıyorum" ifadesini kullandı. Spor spikeri Simge Fıstıkoğlu, "İbrahim Hacıosmanoğlu keşke kadın gibi yaşayabilse" dedi.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, Gaziantepspor maçından sonra, "Adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız" şeklindeki sözleri sadece kadınlar arasında değil futbol camiasında da tepkiyle karşılandı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Beşiktaş Yönetim Kurulu üyelerinden Metin Albayrak ve Ahmet Ürkmezgil, Hacıosmanoğlu'nun bu sözleri için "Allah onu ıslah etsin!" yorumunu yaptı.

Bir başka Beşiktaş yöneticisi Mete Vardar da, "Bir kulüp yöneticisinin sadece futbol konuşması lazım. Sahada yaşanan bir haksızlık varsa, Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu orada. Gereğini onlar yapar. Kulüp yöneticilerinin asli görevi zaten dibe vurmuş olan futbolumuzu yeniden canlandıracak girişimlerde bulunmak" dedi.

Sadri Şener: Çok utanıyorum!

Trabzonspor'un eski başkanı Sadri Şener ise, yaşananlar nedeniyle büyük utanç duyduğunu söyledi. Şener, "Bu nasıl bir şeydir! Çok utanıyorum. Sadece utanıyorum" ifadesini kullandı.

"Trabzon Valisi ne yapıyordu?"

Şener, maçın hakemlerinin başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun talimatıyla statta rehin tutulmaları konusunda da, "Hiç hoş değil. Şık değil. Hakemler yanlış yapabilir ama bir kulüp başkanı böyle demeçler veremez. Kaldı ki, İbrahim Hacıosmanoğlu Trabzonspor'un başkanı değildir. Kulübe kayyum atanmıştır. Ben bu olaylar yaşanırken Trabzon Valisi ne yapıyordu, onu merak ediyorum" dedi.

Sadri Şener, kulüp başkanlığı için bazı kriterler konması gerektiğini de belirterek, "Eskiden Meclis'e senatör seçerken üniversite mezunu olma gibi şartlar konurdu. Kulüp başkanlığı için de buna benzer şartlar koymak lazım" dedi.

Spor spikeri Simge Fıstıkoğlu da, İbrahim Hacıosmanoğlu için, "Keşke kadın gibi yaşayabilse!" yorumunu yaptı.

Nazlıaka: Yesinler onun adamlığını

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun "Kadın gibi yaşamayacağım" sözlerine siyaset cephesinden de yoğun tepki geldi. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka , "Sanırım onun adamlıktan anladığı sadece tehdit ve aşağılama... Yesinler onun adamlığını. Kendisi bir kadın gibi yaşayacak ne erdeme ne de onura sahip. Kadınların tırnağı bile olamaz" derken MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel ise "Kadın kadar onurlu olamayacak insanların söyleyeceği sözler bunlar" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun kadınlarla ilgili sözlerine tepki gösterdi. Türk kadın ve erkeğinin Kurtuluş Savaşını omuz omuza birlikte kazandığını, Cumhuriyeti birlikte kurduğunu vurgulayan Nazlıaka, "Bu zat, kadını eşit görmeyen zihniyetin ete kemiğe bürünmüş halidir. Öleceksek adam gibi ölelim, kadın gibi yaşamayacağız, diyor. Sanki Türkiye'de kadınların yaşam hakkı varmış gibi!

Aşağıladığı, yürekli kadınlara kurban olsun . Karadeniz insanı, Trabzon Spor Başkanı gibi zavallı bir erkek olacağına Havva Ana gibi yürekli bir kadın olmayı tercih eder. Keşke bir kadın gibi mert olmayı bilse. Bu Ortaçağ zihniyeti sporu siyasete malzeme eden birilerini putlaştıran zat, acaba adamlıktan ne anlıyor" diye sordu.

Nazlıaka, sorusuna yine kendisini yanıt verdi:

"Sanırım onun adamlıktan anladığı sadece tehdit ve aşağılama... Yesinler onun adamlığını. Kendisi bir kadın gibi yaşayacak ne erdeme ne de onura sahip. Kadınların tırnağı bile olamaz. Kadına yönelik şiddet bu karanlık kafalar nedeniyle artıyor. Benkendisinin eşine de dostluk ve dayanışmayla selamlıyorum. Onu da tüm kadınlardan özür dilemeye davet ediyorum.

Bu ülkeyi zafere ve bağımsızlığa götüren yolda en önemli mücadeleyi veren Nene Hatunları, Kara Fatmaları, bu önemli günde bir kez daha minnet ve saygıyla anıyor; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanını da bu konuda tepki göstermeye davet ediyorum."

Demirel: Kadın gibi onurlu olamayacakların sözleri bunlar

MHP Eskişehir Milletvekili, Kadın ve Aileden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Karaosmanoğlu'nun sözlerini "Kadın kadar onurlu olamayacak insanların söyleyeceği sözler bunlar" diyerek değerlendirdi. Demirel, bu kişiye hak ettiği cevabı Trabzon Spor camiasının, spora gönül veren Trabzonluların vereceklerine inandığını söyledi.

"Savcılar harekete geçmeli"

Demirel, Hacıosmanoğlu'nun hem hakemlerin alıkoyulması hem de ardından söylediği, "Bu şehirde insanların bir şeyi öğrenmesi lazım. İnsanların, bu şehri katletmeye gelenlerin, Trabzonspor'a oyun oynayarak onun yolunu kesmeye çalışanların, bu şehirden rahat çıkamayacaklarının bilincine varmalarını istedim. Evet, belki Türkiye'ye, dünyaya rezil olacağız. Ama Türk futbolunda bir milat olmasını istedim. Trabzon'a gelip de bu şehirde Trabzon'u katledenlerin buradan gülerek, tarifeli uçaklara binip de gidecekleri yere gidemeyeceklerini insanların bilmelerini istiyorum" sözleri nedeniyle savcıları harekete geçmeye çağırdı. Demirel, "Türkiye bir hukuk devleti ise bu sözler nedeniyle savcılar harekete geçmeli" dedi.