Gündem
11 Haz 2023 22:36 Son Güncelleme: 11 Haz 2023 22:38

Trabzon’da'ki Yeşilyalı Kuran Kursu'nda yüzlerce kişi zehirlendi

Trabzon’un Arsin ilçesinde bulunan Yeşilyalı Kuran Kursu'nda düzenlenen törende öğle saatlerinde dağıtılan yemek yaklaışık 400 kişinin zehirlenmesine neden oldu.

Trabzon Arsin’deki Yeşilyalı Kuran Kursu’nda düzenlenen hafızlık töreninde etkinliğe katılan yaklaşık 400 misafire pilav, et kavurma, ayran ve tatlıdan oluşan ikramlarda bulunuldu.

400 KİŞİ ZEHİRLENDİ

Organizasyon sonrasında etkinliğe katılan yaklaşık 400 kişi yaşadıkları mide bulantısı, kusma, ishal gibi şikayetlerle Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi ve Arsin Sağlık Ocağı’na başvurdu.

VALİLİK: 7 KİŞİ HASTANEYE YATIRILDI

Trabzon Valiliği yaşanan olay sonrasında açıklama yaptı. Açıklamada, “İlimiz Arsin ilçesinde Yeşilyalı Kuran Kursu’nda yapılan mezuniyet töreninde ikram edilen yemekten yiyenlerin bir kısmı, bir süre sonra bulantı, kusma gibi şikayetlerle sağlık kuruluşlarımıza başvuruda bulunmuştur. Hastanelerimize başvuruda bulunan toplam 188 kişiden 7 kişinin takip amaçlı yatışları yapılmıştır. Diğerlerinin tedavileri ayakta yapılarak taburcu edilmişlerdir. Olayla ilgili inceleme başlatılmıştır” denildi.