Spor
07 Ağu 2022 10:09 Son Güncelleme: 07 Ağu 2022 10:17

Torreira ile Mertens transferlerinde Arda Turan detayı

Galatasaray transfer bombalarını ardı ardına patlattı, 2 yeni oyuncusunu İstanbul’a getirdi. Milano’ya giden Erden Timur önce uzun zamandır transferi için uğraşılan Uruguaylı ön liberonun transferini bitirdi. Cuma gecesi ise yoğun pazarlıkların ardından Belçikalı yıldız ile el sıkışıldı. İşte Dries Mertens ve Lucas Torreira transferlerinin perde arkası ve maliyetleri...

Lucas Torreira’yı kadrosuna katan Galatasaray, Dries Mertens ile de anlaştı ve dünyaca ünlü iki futbolcuyu özel uçakla İstanbul’a getirdi. 3 gün önce sessiz sedasız Milano’ya giden Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur iki isme de imza attırmayı başardı.

Hürriyet'ten Ali Naci Küçük'ün haberine göre çalışmalarını gizlice yürüten Timur, önce Lucas Torreira’nın ardından Dries Mertens’in transferini olumlu sonuçlandırdı. Ve dün gece iki futbolcu da sağlık kontrolünden geçmek, Galatasaray takımına katılmak adına özel uçakla İstanbul’a geldi. 

BİRLİKTE GELDİLER, ARDA TURAN DETAYI

Lucas Torreira ve Dries Mertens'i getiren uçakta Galatasaray Sportif A.Ş Başkanvekili Erden Timur ve sarı kırmızılı takımın eski kaptanı Arda Turan da yer aldı. Galatasaray'ın yeni transferlerini taşıyan uçak, gece 02.00 sularında İstanbul'a iniş yaptı.

KAPIYI 5 MİLYON EURO’DAN AÇTI

9 yıl formasını giydiği Napoli Kulübü ile sözleşmesi sona eren Dries Mertens’in menajeri ile Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, İtalya’da cuma gecesi bir araya geldi. Tecrübeli futbolcu 5 milyon Euro’luk taleple Galatasaray’ın karşısına çıktı. Ancak yoğun pazarlıklar sonrasında Mertens’in bu isteğinde önemli bir indirim yapması sağlandı ve sarı kırmızılılar Belçikalı futbolcu ile 1+1 yıllığına anlaşma sağladı.

YILLIK 3.2 MİLYON EURO + 1 MİLYON EURO İMZA PARASI

Öte yandan Spor Arena'nın edindiği bilgiye göre; Galatasaray 1 yıllık anlaşma sağladığı Dries Mertens için bonuslarla beraber 3.2 milyon euro ödeyecek. Mertens'e verilecek imza parası ise 1 milyon euro. 

TORREIRA TRANSFERİ İLMEK İLMEK İŞLENDİ

Yıllardır ön libero sıkıntısı çeken Galatasaray, bu boşluğu dünyaca ünlü bir isimle doldurdu; Lucas Torreira. Ancak kulübü Arsenal’i de Uruguaylı futbolcuyu da ikna etmek hiç kolay olmadı. Sarı kırmızılılar önce Londra ekibi ile çetin bir mücadeleye girişti. 2018’de Torreira için Sampdoira’ya 28.5 milyon Euro ödeyen Arsenal son 2 sezonda kiralık göndermesine rağmen oyuncuyu düşük bir rakamla göndermeye niyetinin olmadığını bonservis için pazarlığı 15 milyon Euro’dan açarak net olarak gösterdi. 

5 TAKIM DAHA TRANSFER ETMEK İSTİYORDU

Torreira’yı geçen sezon kiralık oynadığı Fiorentina’nın yanı sıra eski kulübü Sampdoria ve Marsilya ile birlikte 2 Premier lig kulübünün istemesi de pazarlıklarda Galatasaray’ı bir hayli zorladı. Ancak yoğun mesailer sonrasında Arsenal 5.5 milyon Euro artı bonuslarla toplam 6 milyon Euro’yu bulan bir paket ile ikna edildi. Sonrasında ise öncelikli tercihi İtalya olan 26 yaşındaki futbolcuyu ikna süreci başladı. Ve deyim yerindeyse Aslan 4 koldan Lucas Torreira’yı ablukaya aldı.

MUSLERA DEVREYE GİRDİ

Torreira’yı Aslan yapabilmek için daha önce oynadığı kulüplerdeki arkadaşları, hocaları, Uruguay’daki dostları ve Uruguay Milli Takımı’ndan arkadaşı Muslera devreye sokuldu. İtalya’ya düşünen Torreira bu baskı sonucu her geçen gün G.Saray’a yaklaştı. Kulüp bu esnada takımı ve İstanbul’u tanıtan özel videolar bile hazırlayıp yolladı. İstanbul’da yaşayacağı ev için başta Nef Bebeköy’deki köşkler olmak üzere çeşitli seçeneklerin videolu sunumları kararını kolaylaştırmak için yollandı. 

SÜPER LİG'İN EN DEĞERLİSİ OLDU

Bu pres sonunda işe yaradı... Galatasaray ile 3+1 yıllığına anlaşan Uruguaylı futbolcu yıllık 3.5 milyon Euro alacak. Torreira sarı kırmızılı takımın en yüksek gelir elde eden futbolcusu olacak. 26 yaşındaki futbolcu ayrıca 20 milyon Euro’luk piyasa değeriyle Süper Lig’in en değerli oyuncusu da olacak. Öte yandan Van Aanholt geçen sezon giydiği 6 numaralı formayı bu yıl Uruguaylı ön liberoya devredecek. Hollandalı ise 3 numaralı formayı tercih etti.

"TARAFTARLAR İNANILMAZ"

Galatasaray'ın anlaşma sağladığı Belçikalı futbolcu Mertens, havalimanında yaptığı açıklamada, "Çok mutluyum ve çok heyecanlıyım. Taraftarlar inanılmaz. Bunu beklemiyordum. Harika bir atmosfer. Çılgınca... Buraya özel hedefler için geldim. Galatasaray'da olduğum için çok mutluyum" ifadelerini kullandı. 

"HER ŞEY MUHTEŞEM"

Sarı kırmızılıların diğer yıldızı Lucas Torreira ise "Burada olduğum için çok mutluyum, her şey muhteşem" dedi.

TWİTTER’DA GÜNDEM OLDU

35 yaşındaki golcü, 2022-23 sezonunda Galatasaray’dan bonuslarla birlikte yaklaşık 3.2 milyon Euro para kazanacak. Galatasaray Kulübü bonservisi elinde olan Mertens’e ayrıca 1 milyon Euro imza parası ödeyecek. Geleceğinin açıklanmasının ardından Mertens twitter’da gündem olurken hakkında 60 bin paylaşım yapıldı. Lucas Torreira’nın Galatasaray’da 6, Dries Mertens’in de 10 numaralı formayı giymesi bekleniyor.
Lucas Torreira ve Dries Mertens'i karşılaşmaya giden yüzlerce sarı kırmızılı taraftar, tezahüratlar söyleyip üçlü çekti.

GALATASARAY UÇAKTAN PAYLAŞTI

Torreira ve Mertens birlikte İstanbul'a gelirken Galatasaray'ın sosyal medya hesabından ikilinin bu fotoğrafı paylaşıldı. 

ARDA TURAN'IN KATKISI BÜYÜK

Galatasaray'ın efsane oyuncusu Arda Turan, hem Lucas Torreira hem de Dries Mertens transferlerinde görüşmelere katılırken oyuncuların sarı kırmızı takımı seçmesinde büyük rol oynadı.

Arda Turan, Torreira ve Mertens transferlerinin olumlu sonuçlanmasının ardından Alexis Sanchez'i kadroya katmak için mesai veriyor.