Televizyon
22 Ara 2011 16:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:09

TOROS YÖRÜKLERİ O SAHNEYE TEPKİLİ!

Yörükler, televizyon dizilerindeki alkollü içecek, şiddet ve intihar sahneleri için Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nu göreve çağırdı.

Toros Yörükleri Kültür ve Diyalog Derneği (TOYÖKÜD) Başkanı Ömer Gürler, yaptığı açıklamada televizyon dizilerindeki alkollü içecek, şiddet ve intihar sahnelerinin gençlere kötü örnek olduğunu söyledi. Gürler, bir televizyon kanalında yayınlanan ’Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ dizisinde tekerlekli sandalyeye mahkum Murat rolünü canlandıran kişinin tabancayla intihar edişindeki kan görüntüleri ve yere yıkılma sahnesinin ürkütücü olduğunu kaydetti.

’Adını Feriha Koydum’ dizisinde de üniversite öğrencisi ve Emir rolündeki kişinin her bölümünde odasına çekildiğinde alkollü içecek bardağı bulunduğunu belirten Gürler, bu tür davranışların gençleri alkollü içecek kullanımına teşvik ettiğini savundu.
Televizyon dizilerinin denetimi ile ilgili RTÜK Başkanı Prof.Davut Dursun’u göreve çağıran Gürler, ’Televizyonda bazı diziler şiddet, alkollü içecek kullanımı ve intihar sahneleri ile gençlere kötü örnek oluyor. Bir dizi düşünki yayınlanan bölümünde silahlar, bıçaklamalar ve bombalar havada uçuşuyor. Şiddet şiddete teşvik eder. Bazen bir saniyelik kötü bir sahne bellekten çıkmayabilir. Film ve televizyon dizilerinde alkol kullanımı, benzin dökülerek ve kibrit atımı ile ev ve iş yeri yakımı, uyuşturucu madde kullanımı, silahlı saldırı, kadınları ve çocukları dövme, bıçaklı saldırı ve vücutta kan görüntüsü ve intihar sahnelerinin kaldırılmasını istiyoruz. Gençlerin ruh sağlığının bozulmaması ve saldırgan olmamaları için belirttiğimiz sahnelerin verilmemesinin sağlıklı nesiller adına çok önemli olduğuna inanıyoruz.’ diye belirtti.