Politika
22 Eyl 2021 12:25 Son Güncelleme: 22 Eyl 2021 12:31

Toplam 6 anketten dikkat çeken sonuç! AK Parti için bir ilk...

Siyasette erken seçim tartışmaları devam ederken araştırma şirketleri de çalışmalarına hız vermiş durumda. Şirketlerin yaptığı son anketlerden dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı.

Siyasette erken seçim tartışmaları devam ediyor. Muhalefet iktidara 'sandığı getirin' çağrısı yaparken Cumhur İttifakı ise seçimlerin zamanında yapılacağını söylüyor.

BUGÜNE KADAR ALDIĞI EN DÜŞÜK OY ORANI

Tüm bu gelişmeler devam ederken seçmenin nabzını tutan araştırma şirketleri Ağustos ve Eylül’de peş peşe anket sonuçları yayınladı. Son bir ayda kamuoyu ile paylaşılan anket sonuçlarının tamamı AK Parti’nin bugüne kadar aldığı en düşük oy oranına işaret ediyor.

2002 seçimlerinde yüzde 34 oy alıp tek başına iktidar olan AK Parti’nin oyları 2015 seçimlerinde yüzde 49’a kadar çıkmıştı. Son anket sonuçlarında ise yüzde 34’ü geçemeyen AK Parti yine de birinci parti çıkıyor.

İYİ PARTİ’DEKİ YÜKSELİŞ DİKKAT ÇEKTİ

Araştırma sonuçlarında İYİ Parti’nin oylarındaki yükseliş, MHP’deki düşüş dikkat çekiyor. İşte son 1 ayda 6 araştırma şirketinin sorduğu “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” sorusuna seçmenin verdiği cevaplar: