Gündem
28 Eki 2013 21:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:43

TOMRİS OĞUZALP'E SON VEDA!

Tiyatro sanatçısı Tomris Oğuzalp'in cenazesi, Şakirin Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından, Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Tiyatro sanatçısı, sinema ve dizi oyuncusu Tomris Oğuzalp, bu sabaha karşı evinde yaşamını yitirdi. Kısa bir süre önce beyin kanaması geçiren usta sanatçı, bir süre hastanede kaldıktan sonra taburcu edilmişti.

OĞUZALP SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Tören öncesi Oğuzalp’in kuzeni Figen Barutçuoğlu, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

Cenaze törenine, sanatçılar Can Gürzap, Ebru Cündübeyoğlu, Irmak Ünal ve Arzum Onan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Barutçuoğlu, cenaze töreni öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı internet sitelerinde Oğuzalp’in evinde ölü bulunduğu şeklinde haberler yer aldığını ve bu durumun kendilerini çok üzdüğünü belirterek, "Yalnız değildi, yalnız da ölmedi. Yanında biz vardık. Dün biraz rahatsızdı. Doktorunu çağırdık. ’Durumu iyi değil’ dedi ve serum bağladı. Gece yanında kaldım zaten. Sabaha karşı 04.00’te yaşamını yitirdi" dedi.

Sanatçı Can Gürzap, Oğuzalp’in çok eski dostu olduğunu belirterek, "Türk tiyatrosuna büyük hizmetler vermiş birisini kaybettik. Başımız sağolsun" dedi.

Ebru Cündübeyoğlu da, "Çok değerli, çok kıymetli bir insandı. Benim için ayrıca çok değerliydi. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Hepimizin başı sağolsun" ifadelerini kullandı.

Usta tiyatrocu, 22 gün önce Bugün gazetesinden Şebnem Özcan’a verdiği son röportajında, "Dürüst olmak gerekirse artık kendimi iyi hissetmiyorum. Bu dünyadan göçme vakti geldi" demişti.

Oğuzalp, sözlerine şöyle devam etti, "Artık ölmek istiyorum. Daha fazla yaşamak istemiyorum. Elden ayaktan düştüğüm için üzülüyorum. Biliyor musunuz, benim iyi zamanımı yaşayanlara da büyük üzüntü oluyorum. O günlerimi bilenler bu halimi görünce üzülüp sıkılıyorlar. Bense hayatım boyunca oynadığım kötü karakterlere inat, iyi ve sağlıklı hatırlanmak istiyorum. Onları hayalkırıklığına uğrattığım için canım acıyor." 

TOMRİS OĞUZALP KİMDİR? 

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı olan Tomris Oğuzalp, Çamlıca Kız Lisesi’nin ardından, Ankara Devlet Konservatuvarı yüksek bölümünden mezun oldu.

Sanatçı, 1953 yılında Sarı Zeybek ile sinema hayatına atılmış, uzun süre Ankara Devlet Tiyatrosu’nda oyuncu ve yönetici olarak çalışmanın ardından, bir süre de Ankara Sanat Tiyatrosu’nda görev yapmış, daha sonra Kent Oyuncuları’nda bulundu.

Genellikle "kötü kadın" karakter rollerinde yardımcı oyuncu olarak rol alan Oğuzalp, aynı zamanda ÇASOD üyesi ve başarılı bir seslendirme sanatçısıydı.