Gündem
16 Mayıs 2013 14:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:10

TOKİ MAAŞLARI BİLMİYOR MU? GAZETECİLERDEN KONUT TEPKİSİ!

TOKİ ve BİK'in "Medya Mensuplarına Konut Edindirme Projesi" gazetecileri memnun etmedi...

 Basın İlan Kurumu (BİK)’nun Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğiyle, "Medya Mensuplarına Konut Edindirme Projesi" başladı.

İstanbul Küçükçekmece’de, Kayaşehir Mevkii 19. Bölge’de yer alan arsalar üzerinde inşa ettirilecek konutlardan 300 adedi İstanbul’da çalışan medya mensupları için tahsis edildi.

İNDİRİM DİYEREK KİMİ KANDIRIYORSUNUZ

Ancak medya mensuplarına tahsis edilen konut fiyatlarının TOKİ’nin halka açık fiyatlarından neredeyse hiç farkı olmaması, gazetecilerin tepkisini çekti.

Sosyal medyada gazetecilere tahsis edilen konutların fiyatları ile halka açık konut fiyatları arasındaki bin liralık indirimler eleştiriliyor.

İndirim bu kadar az ise gazetecilere özel bir kampanya düzenlenmiş olmuyor diyen gazeteciler, evler için talep edenen peşinat ve taksitleri de yüksek buldu.

HAYDİ TOKİ MAAŞLARI BİLMİYOR

"Bodrum kat bile alınmaya kalkılsa aylık peşinat 11 bin, taksitleri 600 küsür liradan başlıyor. 2+1 bir daire için peşinat miktarı 17.869, aylık taksiti ise 1.675." diyen gazeteciler tepkilerini "Haydi diyelim ki TOKİ’nin herhalde medya mensuplarının maaşlarından haberi yok... Basın İlan Kurumu da mı bilmiyor"  diyerek gösterdiler.

TOKİ’nin evleri için sözleşme yapılır yapılmaz ödemeler başlıyor. Gazeteciler, "hem kirada oturan hem de 1.500 lira maaş alan biri nasıl olup bu paraları ödeyecek" diye soruyorlar.

TOKİ’nin sitesinde Kayabaşı 19.Bölge konutları için tüm halka açık olan satış duyurusundaki fiyatlar şöyle:




Basın İlan Kurumu’nun ilanındaki fiyatlar tablosu ise şöyle: