Gündem
14 Eyl 2022 08:12 Son Güncelleme: 14 Eyl 2022 08:17

TOKİ Başkanı’ndan canlı yayında dikkat çeken yanıt! ‘O evlerde siz oturur musunuz?..’

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın detaylarını açıkladığı ucuz sosyal konut projesiyle ilgili merak edilen noktaları canlı yayında değerlendirdi. Bulut, programda "Yapılan o evlerde siz oturur musunuz?" sorusuna da yanıt cevap verdi.

TRT Haber canlı yayınına katılan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, tüm Türkiye'nin merakla beklediği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından detayları açıklanan ucuz sosyal konut projesiyle ilgili önemli noktaları değerlendirdi.

Uygun fiyatlı ev alma hayali kuran vatandaşların merak ettiği sorulara yanıt veren Bulut, programda Cengizhan Cevahiroğlu'nun "Yapılan o evlerde siz oturur musunuz?" sorusunu da cevapladı.

TOKİ Başkanı Bulut'un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Projenin temel yürütücüsü TOKİ olacak.

Yapılabilecek bir hedef. Yapılamayacak görevleri Cumhurbaşkanımız bize vermez. Yapımıyla ilgili bir endişemiz yok. TOKİ bugüne kadar 5 bine yakın iş yeri teslim etmiş durumda. Cumhurbaşkanımızın net talimatı var. Zemin artı 5 katı geçmeyecek şekilde olacak.

1500'e yakın şantiyemiz olacak.

Vatandaşımızın önünde 45 günlük süre var. Ekim ayının sonuna kadar çok rahatlıkla başvurabilirler. Hem projeyi inceleme imkanları bulurlar. Hem daha sakin düşünebilirler. Dolayısıyla endişe etmesinler. 31 Ekim’den önce bunun sonlanması söz konusu olamaz. İlk günde başvuranla, son günde başvuran arasında hiçbir fark yok. Başvuru süresiyle ilgili endişe yapıp kimse telaşa kapılmasın.

Kaç konut ürettiysek onun tamamını vatandaşımızın gözü önünde kuraya tabi tutuyoruz. Evi olan birinin TOKİ’den ev alma şansı yok. Evinin olmaması gerekiyor, bir de gelir skalası vardı. Bugün Cumhurbaşkanımız 14'ten 16'ya 16'dan 18'e çıkardılar. Çünkü son memur zamlarıyla birlikte memurların bu kampanyadan konut alamama durumu oldu. Dolayısıyla oradaki rakam da biraz yükseltildi. 18-30 yaş arası gençlere yüzde 20 kontenjan ayrıldı. Konutlarımız engelli vatandaşların tek başına yaşayabilecekleri şekilde dizayn edilecek.

"YAPILAN O EVLERDE SİZ OTURUR MUSUNUZ?" SORUSUNA YANIT VERDİ

Bunu eğer depremsellik açısından düşünüyorsanız; hiç tereddüt etmeden. Hatta Elazığ depremi yaşandığı zaman, ilk oraya gittiğimizde vatandaş biraz tereddüt edince, otelde kalıyorduk; "Misafir eden olursa daha önce konutunu teslim etmiş olduğumuz TOKİ evlerinde kalmayı tercih ederim" demiştim.

Bizim konut alanlarımız bir uyuma mekanı olsun istemiyoruz, bir yaşam alanı olsun istiyoruz. İçerisinde okulu, camisi olsun, günlük ihtiyaçlarını karşılayacak dükkan şeklinde yerleri olsun, sosyal donatıları olsun, yeşil alanı olsun.