Gündem
18 Nis 2024 07:12 Son Güncelleme: 18 Nis 2024 07:21

Tokat'ta art arda depremler: Naci Görür uyarmıştı! 3 ilçede okullar tatil edildi…

AFAD Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 01.06’da 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurmuştu. 02.35 sularında 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiği açıklandı.

Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD), Tokat'ın Sulusaray ilçesi olan 4.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurmuştu.

Saat 01:06'da meydana gelen depremin derinliği 9.97 ölçülürken, saat 02.35 sularında 4.1 büyüklüğünde bir sarsıntı daha meydana geldi. Derinliği ise 7.0 kilometre olarak ölçüldü.

3 İLÇEDE OKULLAR TATİL

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde okulların bugün tatil edildiğini bildirdi.

Bölgede ara ara artçı depremlerin yaşandığını belirten Hatipoğlu, "Çok şükür depremde her herhangi bir olumsuzluk yok. Kaymakamlığımız, AFAD, emniyetimiz ve jandarmamız bölgede tarama çalışmaları yaptılar. Herhangi bir olumsuzluk olmadı. Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde okulların bugün tatil ettik." dedi.

BAKAN YERLİKAYA: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, Tokat’ta meydana gelen deprem sonrasında gelişmelerin takip edildiğini belirtti.

Bakan Yerlikaya, olumsuz bir durumun olmadığına dikkati çekerek, “Tokat ili Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” ifadelerine yer verdi.

NACİ GÖRÜR UYARMIŞTI

MTA Diri Fay Haritasına Göre 1. Derece Riskli Bölgeler arasında Tokat da yer alıyor. Prof. Dr. Naci Görür yayınında fay hattı geçen 18 ili sayarak uyarmış, Tokat'a da yer vermişti. Görür, “Bu illerin kaderi üzülerek söylüyorum, Maraş ve Hatay gibi olacak.” ifadelerini kullanmıştı.

ETİKETLER
#tokat #deprem #okul #tatil