Gündem
29 Eyl 2014 14:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:46

Today's Zaman'ın ilginç Yeni Akit tabiri

Hükümete çok sert söylemlerle yüklenen Bülent Keneş yönetimindeki Today's Zaman, Akit için 'Hükümet yandaşı, anti şii'ci ve antisemitist ' gibi ifadelerle uluslararası alanda bu haberi duyurdu.

İran karşıtı söylemleriyle bilinen cemaatin yayın organı, bu kez Yeni Akit'i anti şiici olarak takdim etti.

Gazetenin bu ilginç haberi Kanal 24'te Günün Manşeti'nde tartışıldı. Kanal 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek, Today's Zaman'ın haberi için programda şunları söyledi:

"AKIL SAĞLIKLARININ BOZULDUĞUNUN GÖSTERGESİ"

"Turkcell ile ilgili Today's Zaman'ın jurna çabası var. Avrupa'ya Amerika'ya ya da kim okuyorsa Today's Zaman'ı. Diyor ki Akit gazetesi diye bir gazete var. Zaman gazetesinin reklamını hatırlıyor musun? Yaftalamayın diye. Bunu söyleyen Zaman gazetesi Akit gazetesinden bahsederken hükümet yandaşı "anti şiici" ve "anti siyonist olan Akit gazetesi diyor. Bunu kullanırken Akit gazetesini Turkcell üzerinde dünyaya şikayet ediyor.

Turkcell gibi New York borsasında işlem gören bir kuruluş Akit Gazetesi gibi anti şiici, antisemitist bir gazeteye nasıl reklam verir? Hükümet yandaşı bu gazeteye geçen yıl Ocak ayında şu kadar reklam verilmişti, 2014'te ise şu kadar artırdı.. Bu nasıl olabilir?  Sizin bütün değerlerinizle tartışan Akit Gazetesi'ne Turkcell böyle destek veriyor" deniliyor haberde.

Ben anlayamıyorum. Bunlar Cumhurbaşkanı da dahil en kritik noktalardaki kişilerin İran ajanı olduğunu söyleyen ve bu anlamda anti şiicilik yapan bir gazetenin 'anti şiici' diye bir başka gazeteyi journallemesi akıl sağlıklarının bozulduğunun bir göstergesi."