Polemik & Kulis
11 Ara 2015 15:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:14

Today's Zaman'da devrim! Gazeteyi artık bir kadın yönetecek!

Today's Zaman gazetesinde Bülent Keneş'ten boşalan koltuğa hangi kadın köşe yazarı oturdu?

Bülent Keneş'in Today's Zaman Genel Yayın Yönetmenliği'nden ayrılmasından sonra gazetenin yeni genel yayın yönetmeni Sevgi Akarçeşme oldu.

Sevgi Akarçeşme Zaman gazetesinde köşe yazarlığı yapıyordu. Daha önce ise  Today's Zaman yazarıydı.

Today's Zaman'da Sevgi Akarçeşme'nin genel yayın yönetmeni olmasıyla birlikte, cemaat gazetelerinde ilk defa bir kadın genel yayın yönetmeni oldu.

SEVGİ AKARÇEŞME KİMDİR?

Yazı ve düşünce dünyasına yakınlığıyla bilinen Sevgi Akarçeşme, uzun yıllar farklı görevlerde bulunduktan sonra son 3 yıldır Today's Zaman ve Zaman gazetelerinde gazetecilik ve köşe yazarlığı yapmaktaydı.

1979 yılında İstanbul'da doğan Sevgi Akarçeşme, Kabataş Erkek Lisesi'ni bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi siyaset bilimi bölümünü burslu olarak tamamladı.

Bilgi Üniversitesi'nden uluslararası ilişkiler, ABD'de Temple Üniversitesi'nden ise siyaset bilimi yüksek lisans dereceleri aldı. Akarçeşme, ABD'de bulunduğu dönemde üniversitede asistan olarak görev yapmanın yanı sıra Washington DC merkezli bir düşünce kuruluşu olan Center for Strategic and International Studies (CSIS – Stratejik ve Uluslararası Etüdler Merkezi)'nin Türkiye masasında da çalıştı.

Türkiye'ye döndükten sonra Cumhurbaşkanlığı'nda üç yıla yakın görev yapan Sevgi Akarçeşme, daha sonra Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Stratejik Araştırmalar Merkezi'nde (SAM) danışmanlık görevini yürüttü. 2012 yılında buradaki görevinden istifa eden Akarçeşme Today's Zaman'da başladığı gazetecilik hayatına Zaman gazetesinde devam etti.

Today's Zaman ve Zaman gazetelerindeki yazılarının yanı sıra uluslararası mecralarda da analizleri yayınlanmakta olan Akarçeşme'nin sivil-asker ilişkileri üzerine yazdığı tezi kitaplaştırılmıştı.