Gündem
20 Mayıs 2013 13:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:10

TMSF'NİN SHOW TV'YE EL KOYMASINDAN TURKCELL'DE ETKİLENECEK Mİ?

Çukurova Grubu çatısı altında faaliyet gösterirken TMSF'ye geçen Show TV ve BMC ile ilgili gelişmeler Turkcell'i nasıl etkileyecek?

Turkcell, TMSF’nin Çukurova Grubu’ndan alacaklarının tahsili için AKS TV ve BMC yönetimini devralmasına ilişkin, "TMSF’nin AKS TV ile ilgili söz konusu işleminin Şirketimizin faaliyetleri ve finansal durumuna önemli bir etkisi öngörülmemektedir. Şirketimizin BMC ile ise, herhangi bir finansal veya ortaklık ilişkisi bulunmamaktadır" dedi.

Turkcell’in Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı özel durum açıklamasında, 17 Mayıs 2013 tarihinde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) yaptığı açıklamada Çukurova Grubu’ndan alacaklarının tahsili için AKS TV ile BMC yönetimini devraldığını bildirdiği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"31 Mart 2013 itibariyle, Şirketimizin AKS TV’de, AKS TV’nin ana hissedarı T Medya Yatırım San. ve Tic. A.Ş. üzerinden sahip olduğu paylar dahil, toplam yüzde 8 dolaylı iştirak payı bulunmakta olup, mali tablolarımızdaki kayıtlı değeri toplam varlıklarımızın yüzde 0.2’sini oluşturmaktadır. Bu kapsamda, TMSF’nin AKS TV ile ilgili söz konusu işleminin Şirketimizin faaliyetleri ve finansal durumuna önemli bir etkisi öngörülmemektedir. Şirketimizin BMC ile ise, herhangi bir finansal veya ortaklık ilişkisi bulunmamaktadır."