Gündem
24 Eki 2013 23:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:43

TMSF'NİN SATIŞA KOYDUĞU DIGITURK'E ORTAĞI DA TALİP OLDU!

TMSF'ye devredilen Digiturk'ün satışında mevcut ortak Providence'ın teklifinin öne çıktığı belirtildi

Çukurova Grubu'nun yönetimi Mayıs ayında TMSF'ye geçen şirketlerinden Digiturk'un satışında şirketin mevcut ortağı Providence Equity Partners'ın teklifi öne çıkarken, Çukurova'nın diğer medya varlıklarından Skyturk360 televizyonu ve Akşam gazetesinin Sancak Grubu'na satışında son aşamaya gelindi. TMSF, Mayıs ayında Çukurova Grubu'ndan alacaklarının tahsili için önce Aks Televizyonculuk (Show TV) ve ağır ve zırhlı araçlar üreticisi BMC'nin ardından da aralarında Digiturk'ün de yer aldığı, gruba ait 10 şirketin yönetimini devralmıştı. Bu tarihte, Çukurova grubunun TMSF'ye olan borcunun 455 milyon dolar olduğu açıklanmıştı.

 Bu sürecin ardından başlanan varlık satışlarında öncelikle Aks Televizyonculuk, 402 milyon dolar bedelle Haziran ayında Ciner Grubu'na satıldı.Grubun varlık satışları konusunda bilgi sahibi bir kaynak, önceliğin BMC ile Skyturk360 ve Akşam gazetesinin satışında olduğunu, BMC ile sürecinde ilerlediğini belirterek, "Digiturk'te ise henüz sona gelinmiş değil, burada 6-7 ciddi talip var ancak şu ana kadar en dişe dokunur teklif Providence'dan geldi" dedi ve şirketin değerinin 1,7-1,8 milyar dolar civarında oluşabileceğini söyledi.

Futbolda Süper Lig yayın haklarını da elinde bulunduran Digiturk'te Çukurova Holding'in yüzde 53, Providence Equity Partners fonunun ise yüzde 47 hissesi bulunuyor. Doğan Yayın Holding Eylül başında Digiturk'ün yüzde  3'ü için 742 milyon dolarlık bağlayıcı olmayan teklif verdiğini açıklarken, Türk Telekom TTKOM Temmuz sonundaki açıklamasında bağlayıcı olmayan teklifinin 530 milyon dolar olduğunu söylemişti.

Hedef Alliance Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, dün akşam gazetecilere yaptığı açıklamada, Akşam gazetesi ve Skyturk 360 televizyon kanalının da aralarında bulunduğu 11 medya şirketini satın almak için anlaşmaya vardıklarını söyledi. Sancak, "Ancak henüz imzalar atılmadı. İmzaların atılmasının ardından bu konuyu açıklayacağız" dedi. Kaynakların verdiği bilgiye göre, işlem borç devri karşılığı yapılacak ve satın alma bedeli şirketlerin 60-70 milyon dolar civarındaki borcuna karşılık gelecek.