Gündem
30 Mar 2010 11:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:11

TMSF'DEN DEVRİM GİBİ KARAR!.. BÜTÜN ŞİRKETLER SAHİPLERİNE GERİ İADE EDİLİYOR!..

TMSF, yeni başkanla birlikle el koyduğu şirketlerle ilgili politika değişikliğine gitti ve yeni bir raf temizliği başlattı. Bu da bazı isimleri çok sevindirecek...

TMSF'nin başkanlık koltuğuna üç ay önce oturan Şakir Ercan Gül, 'çatışma değil anlaşma' dönemi başlattı. Fon, elde kalan tüm dosyalan yeniden yapılandırarak yeni bir raf temizliği yapacak ve asli görevi 'sigorta fonu'na odaklanacak.

TMSF Başkanı Gül'ün politikasının ilk yansıması Ali Balkaner'le yapılan yeni protokol oldu.

BALKANER'LE İMZA ATILDI

Balkaner Grubu, 393-6 milyon dolarlık borcunu 2011den başlamak üzere 7 yılda ödeyecek. Karşılığında Derby Plastik, Ada İnşaat, Yonca Yapı, ÜÇM, Balkaner Turizm, Med Menkul Değerler, Tepe İnşaat, As Yapı, Balkan Tekstil, Tek İnşaat adlı şirketleri Balkaner'e iade edildi.

SIRADA GARİPOĞLU VAR

TMSF'nin protokol imzalamak için ikinci sıraya aldığı grup ise Garipoğlu. Grupla protokolün imzalanmak üzere olduğu belirtiliyor. Bu arada Gül'ün yeni politikasını öğrenen TMSF'nin diğer borçluları da harekete geçti.

AKSOY, YİĞİT VE ÇAĞLAR SIRADA

Erol Aksoy, Korkmaz Yiğit ve Cavit Çağlar, borçlarının yeniden yapılandırılması için TMSF'ye başvurdu ve yanıt bekliyor.

TMSF'ye yeni bir protokol imzalamak için başvuruda bulunduklarını belirten Cavit Çağlar, yanıt beklediklerini söylüyor. Çağlar, "Şartlar değişti. Artık normale dönülmesi lazım. Damokles'in kılıcı gibi bu faizi üzerimizde tutmaktan da vazgeçsinler. Artık susmayacağız Doğruyu bulana kadar çabalayacağız" diyor

Referans