Televizyon
25 Şub 2019 13:55 Son Güncelleme: 25 Şub 2019 16:07

TMP’den Arka Sokaklar’a “terör örgütü” tepkisi

Türkiye Motosiklet Platformu, Arka Sokaklar dizisinde çete olarak gösterilmelerine sert tepki verdi.

Türk televizyon ekranlarının en çok izlenen polisiye dizilerinden Arka Sokaklar‘da terör örgütüne para toplayan yasadışı motosiklet çetesi rolü iki teker tutkunlarının tepkisine neden oldu.

Terör örgütü için haraç toplayan çete üyelerini canlandıran oyunculardan birinin Türkiye’nin en büyük motosiklet platformu olan Türkiye Motosiklet Platformu‘nun (TMP) logosu taşımasına tepki büyüyor.

2013 yılında kurulduktan sonra kısa süre içinde ülkemizin en büyük motosiklet topluluğu alan sosyal sorumluluk projeleri ile kendinden bahsettiren Türkiye Motosiklet Platformu, Kanal D ekranlarındaki Arka Sokaklar dizisine tepki gösterdi.

Polisiye yapım Arka Sokaklar dizisinde, terör eylemi için para toplayan çetenin bir üyesinin Türkiye Motosiklet Platformu’nun amblemini içeren kaskı takarak suça karışması iki teker tutkunlarını kızdırdı.

“Kabul etmiyoruz özür bekliyoruz”

Türkiye Motosiklet Platformu Başkanı Zafer Fatih Özsoy, “Her zaman toplum vicdanından yana olan ve sosyal etkinliklerle ülkemizde motosiklet sürücülerinin toplumun duyarlı bir parçası olduğunu kanıtlayan platformumuz, lekelenmek istenmektedir. Çok izlenen bir dizide suç işleyen hele de terör eylemine karışan kişilerin kaskında logomuzun kullanılması motosiklet camiasını son derece rahatsız etmektedir. Ülke çapında teşkilatlanmış Türkiye’nin en büyük motosiklet sivil toplum örgütünün logosunun bu şekilde kullanılmasına asla izin vermeyiz. Bu hatanın düzeltilmesi ve bu konuda camiamızdan özür dilenmesi gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

“Toplum düzenini ilke edindik”

Çektiği motosiklet belgeselleriyle tanınan ve camianın saygı duyduğu isimlerden Erkan Öztürk ise, “Platformumuz; 205 kulübü bünyesinde barındıran motosiklet sürücülerinin ne denli güzel işler yaptığını kanıtlayan gerçek bir sivil toplum örgütüdür. Yaptığı etkinlikler tüm iyi yürekli motosiklet sürücülerine açıktır. Suça karışmak bir yana toplum düzeninin sağlamak için çaba gösteren bir platformun böylesine kötü bir rol ile gösterilmesi bizleri derinden yaraladığı gibi büyük bir haksızlık olarak değerlendirilmektedir. Binlerce kişinin tepkisini çeken bu sahne kara hem kanala hem diziye kara bir leke olarak dönecektir” dedi.

“Sosyal medyadan protestoya başlarız”

Erkan Öztürk, “Platformumuzun etkin ve güçlü bir sosyal medya ağı var. Kanal D ve dizi yönetimi hatasından dönmezse protestoya hazırız” şeklinde konuştu.

TMP Başkanı Özsoy : “Türkiye Motosiklet Platformu, gerçek sivil toplum örgütüdür”

Türkiye Motosiklet Platformu Başkanı Zafer Fatih Özsoy, TMP ile ilgili olarak şu bilgileri verdi :

“Platform kortejlerinde sadece Türk bayrağı taşır asla başka bir bayrak veya sembol taşınmasına izin vermez. Siyasi kuruluş ya da belediyelerden yardım kabul etmez. Motosiklet camiasında birey ya da kulüp olan, etik olan tüm sürücüleri bünyesine ayrım yapmadan kabul eder. Geleneksel olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Bağdat Caddesi’nden Edirnekapı Şehitliği‘ne kadar kortej oluşturulur. 18 Mart Çanakkale Savaşları‘nın yıldönümünde ‘Şehitler Bizi Bekler’ sürüşü yapılır. 23 Nisan’da kimsesiz çocukları ziyaret edilir ve bayram coşkusu yaşanır. 19 Mayıs’da Bağdat Caddesi‘nden hareket ile Edirnekapı Şehitliği‘ne sürülür şehit aileleri ve gazilerimiz ile buluşulur ve o gün şehitlikte saygı duruşu, İstiklal Marşı sonrasında mevlit okunup ikramlar yapılır. 30 Ağustos Zafer Bayramı‘nda Bağdat Caddesi‘nden hareket ile Edirnekapı Şehitliği‘ne sürülür şehit aileleri ve gazilerimiz ile buluşulur ve o gün şehitlikte saygı duruşu, İstiklal Marşı sonrasında mevlit okunur. 10 Kasım’da Ulu Önder Atatürk için Dolmabahçe’de erken saatte buluşulur ve saygı duruşu yapılır. Platform tamamen gönüllülük esası ile çalışır ve sadece sosyal sorumluluk projelerinde yer alır. Kan ve organ bağışı, lösemili çocukları ziyaretleri, huzurevi ziyaretleri, çocuk yuvaları ve ıslah evleri ziyaretleri, kadın ve çocuk istismarına karşı özel çalışmalar, hayvan barınaklarına destekler, Türkiye’nin her yerine kitap, giysi ve okul yardımları ile pek çok farkındalık sürüşü yapılır”