Gündem
03 Haz 2011 11:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:25

TKP, TRT'DE KİMLERİ KONUŞTURACAK?

TKP, TRT'deki seçim konuşmasını parti yöneticilerine yaptırmayacak. Peki kimler konuşacak?

TKP, TRT'deki seçim konuşmasını parti yöneticilerine değil, YGS mağduru bir kız öğrenciye ve bir TEKEL işçisine yaptırma kararı aldı.

Türkiye Komünist Partisi geçenlerde TRT Haber'de katılıdığı programda parti propagandasını yapma imkanı bulmuştu. Program "Komünistler ilk kez devlet televizyonunda" şeklinde haberleştirilmişti. TKP şimdi de TRT'de seçimler öncesi yayınlanacak olan seçim propagandası konuşmalarında ilginç bir yaklaşım sergileme kararı aldı. 

TKP tarafından yapılan açıklamada, partinin TRT'deki seçim konuşması hakkını YGS mağduru bir kız öğrenciyi ve Ankara'daki 78 günlük büyük direnişe katılmış bir Tekel işçisi kadını konuşturacağı belirtildi.

TKP'nin herkesi şaşırtacak açıklaması şöyle:

İlk konuşmacı 19 yaşında

Geçtiğimiz aylarda, üniversiteye giriş sınavında şifre skandalının ortaya çıkması ile birlikte sınavın iptal edilmesi, Ali Demir'in istifası ve sınav yolsuzluğunun siyasi sorumlularının hesap vermesi için sokaklara dökülen on binlerce liseli ve onları destekleyen veliler, öğretmenler hükümeti zor durumda bırakmış, sınav yolsuzluklarını bir kural haline getiren, neredeyse her sınava hile karıştıranlar bu sefer köşeye sıkışıvermişti. İşte YGS mağduru olup da boyun eğmeyen gençler adına 19 yaşındaki Şebnem Topal TRT ekranlarını çıkıp, TKP adına konuşma yapacak. 5 Haziran Pazar günü, 18.35'te TRT televizyon ve radyolarında...

İkinci konuşma hakkı emekçi kadına

TEKEL işçileri 2009 yılının sonlarında Ankara'da tarihi bir direniş başlatmış ve aylarca süren eylemlerini ne polis baskısı ne de hava koşulları engelleyememişti. Bu süre boyunca, herkese diz çöktürteceğini sanan Başbakan Erdoğan'ın bütün ezberi bozulmuş, siyasi iktidar halkın örgütlü gücü karşısında zaman zaman çaresiz duruma düşmüştü. İşte bunu başaranlardan biri, TEKEL işçisi Yıldız Gök, 11 Haziran Cumartesi günü 16.30'da TRT'de konuşacak, emekçilerin neden Türkiye Komünist Partisi'ni desteklemeleri gerektiğini anlatacak.