Televizyon
14 Tem 2023 14:06 Son Güncelleme: 14 Tem 2023 14:10

Titanik yönetmenine sürpriz teklif! Vakit kaybetmemişler…

Titanik'in enkazına giden Titan denizaltı aracının patlaması ve beş kişinin hayatını kaybetmesinden sonra trajik olayın ekranlara yansıyacağı konuşuluyor. Proje için ise ünlü yönetmen James Cameron'dan başkası düşünülmüyor.

1912’de buz dağına çarparak batan Titanik, James Cameron’ın yönetmenliğinde 1997’de beyaz perdeye yansımış ve film gişe rekorları kırarken bu efsanevi gemiye karşı da tüm dünyada ilgi artmıştı.

Son yıllarda da OceanGate isimli şirket, Titanik enkazına Titan ismini verdiği araçlarla geziler düzenlemeye başlamıştı. Ta ki 18 Haziran’a kadar…

18 Haziran 2023’te içinde OceanGate CEO’su Stockton Rush ile birlikte Hamish Harding, Shahzada Dawood ve oğlu Suleyman Dawood ile Fransız Donanması pilotu Paul-Henry Nargeolet’un bulunduğu araç kaybolarak tüm dünya basınının gündemine oturdu. Arama-kurtarma çalışmaları günlerce sürdükten sonra aracın patladığı ortaya çıktı.

Titan’ın patlaması Titanik laneti olarak anılırken, bu facia için yayın ağları çoktan çalışmalara başlamış gibi görünüyor.

DİZİSİNİ YAPMAK İSTİYORLAR

DailyMail’in haberine göre bir yayın ağı, Titanik’in yönetmeni James Cameron’a Titan faciasının dizisini çekmesi için teklif götürdü.

Titanik’in enkazına 30 kez dalmış olan ünlü film yapımcısı, yayın ağının ilk tercihi. The Sun’a konuşan bir kaynak ise konuyla ilgili şunları söyledi:

“Titan felaketi şimdiden dünyanın en büyük yayıncılarından biri için büyük bir dizi olarak görülüyor ve James yapımın yönetmenliği için ilk tercih. Kalbine yakın bir konu. Titanik’in hikayesini o kadar şefkatle anlattı ki, bu görevi üstlenmesi son derece doğal olur.”

Henüz oldukça taze olan olayın ekranlara yansıması için yapılan çalışmalarda konuşulan tek isim James Cameron değil. Hollywood yıldızlarının da projede başrol olması bekleniyor.

Son olarak Christopher Nolan’ın merakla beklenen filmi Oppenheimer’da başrolde yer alan Matt Damon ile romantik komedi dizisi The Big Sick’in yıldızı Kumail Nanjiani’nin isimleri de proje için anılıyor.

68 yaşındaki Cameron, daha önce enkaza dalmak için Rusya Bilimler Akademisi tarafından işletilen ve artık hizmet dışı bırakılan Mir denizaltılarını kullanmıştı.

ETİKETLER
#titan #titanic