Politika
15 Oca 2024 14:07 Son Güncelleme: 15 Oca 2024 14:13

TİP'ten Gökhan Zan sürprizi!

İYİ Parti'den istifa eden eski milli futbolcu Gökhan Zan'a Türkiye İşçi Partisi'nden adaylık teklifi geldiği iddia edildi. Hatta teklif TİP Genel Başkanı Erkan Baş tarafından bizzat edilmiş.

TİP'ten Gökhan Zan sürprizi geldi. 6 Şubat depremlerinin ardından İYİ Parti'ye katılarak milletvekili adayı olan eski milli futbolcu, Meclis'e girememiş ve Aralık ayında partiden istifa etmişti.

İYİ PARTİ'DEN İSTİFA ETMİŞTİ
Zan istifa kararının ardından yaptığı açıklamada "Siyasete girme nedenim Hatay'a destek olabilmek, deprem gibi ağır bir felaketin ardından Hataylıların sesini Meclis'te duyurabilmekten ibaretti. Gelinen noktada siyaset arenasında bunun pek de mümkün olmadığını gördüm" ifadelerini kullanmıştı.

ZAN'DAN SAVAŞ TEPKİSİ
CHP'nin Hatay için yeniden mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş'ı aday göstermesine Gökhan Zan tepki göstermiş ve "Bu neyin egosu" demişti.

TİP'TEN TEKLİF GELDİ
Gökhan Zan'a TİP'ten teklif geldiği iddia edildi. TİP Genel Başkanı Erkan Baş tarafından bizzat aranan Zan'a Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı teklif edildi.

Bu gelişme üzerine İYİ Parti de harekete geçti. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Zan'ı arayarak adaylık konusundaki düşüncelerini sordu.