Gündem
15 Mayıs 2023 21:51 Son Güncelleme: 15 Mayıs 2023 22:00

TİP Genel Başkanı Erkan Baş ikinci tur için destekleyeceği adayı açıkladı

14 Mayıs seçimlerinde yüzde 1.73 oy alarak 4 milletvekili çıkaran Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, ikinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimleri için "Kaybedecek tek dakikamız bile yok" dedi. Erkan Baş, "İP ve 1 milyon seçmeni an itibariyle Sayın Kılıçdaroğlu’nun kazanması için kararlı biçimde çalışmaya başlıyor. Vazgeçmeyeceğiz, direneceğiz, umudu artıracağız. Biz kazanacağız" açıklaması yaptı.

İstanbul'dan Milletvekili seçilen TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Twitter hesabından seçimlere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Partisinin MYK toplantısının değerlendirmelerini de kamuoyuyla paylaşacaklarını duyuran Baş, ikinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanması için çalışacaklarını vurguladı.

VAZGEÇMEYECEĞİZ

Erkan Baş, şu açıklamayı yaptı: “Sevgili dostlarım, MYK toplantımızı az önce bitirdik. İlk değerlendirmelerimizi kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşacağız. Ancak önce tüm enerjimizi ve gücümüzü ikinci turda ülkemizi bu karanlıktan kurtarmaya ayıracağız. Kaybedecek tek dakikamız bile yok. TİP ve 1 milyon seçmeni an itibariyle Sayın Kılıçdaroğlu’nun kazanması için kararlı biçimde çalışmaya başlıyor. Vazgeçmeyeceğiz, direneceğiz, umudu artıracağız. Biz kazanacağız!