Gündem
09 Eki 2020 12:44 Son Güncelleme: 09 Eki 2020 12:47

Time dergisinden Trump'a yakın isme şok benzetme!

ABD Başkanı Donald Trump ile arası pek iyi sayılmayan ve korona virüs ile mücadelede en önde gelen isimlerden biri olan Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci TIME dergisinin kapağına taşındı.

Korona virüsün ABD'de pik yaptığı ve salgının merkez üssü olduğu dönemde adını sık sık duyduğumuz Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, TIME dergisinin kapağına taşındı. Kapakta Dr. Fauci'nin arkasında kalan 'M' harfi boynuza benzetildi ve tartışma konusu oldu. 

BEYAZ SARAY'IN EN ÖZGÜR İSMİ

Dr. Fauci korona virüs ile mücadelede sık sık Trump yönetimini eleştiren açıklamalarda bulundu. Fauci'nin açıklamalarında en öne çıkan detay ise tüm ülkelerde olduğu gibi 'önlemler ve tedbirler' oldu. Beyaz Saray'da kimi zaman Trump'tan önce kimi zaman Trump'tan sonra açıklamalarda bulunan Fauci ile Donald Trump arasında da tartışmalar yaşandı. 


ÖNLEMLERE DİKKAT ÇEKTİ

Sık sık önlemlere dikkat çeken ve bir CNN yayınına katılan Dr. Fauci, "Daha önce birçok kez dediğim gibi, biz bu konuya tamamen sağlık noktasından bakıyoruz. Biz tavsiyelerde bulunuruz, bazen değerlendirilir bazen değerlendirilmez. Eğer daha erken tedbirler alınsaydı daha fazla hayat kurtarılabilirdi ancak bu tür kararların alınması karmaşıktır" demişti.
Fauci'nin açıklamaları sonrası ABD Başkanı Trump'tan yanıt elbette gecikmedi. ABD Başkanı Trump, Twitter hesabından, Cumhuriyetçi DeAnna Lorraine tarafından yazılan tweeti retweet ederek kendi sayfasında paylaştı.
DeAnna Lorraine tweette "Fauci şimdi Trump'ın tıp uzmanlarını daha önce dinleyebileceğini söylüyor. Fauci 29 Şubat'ta insanlara endişelenecek bir şey yok demişti. #FauciyiKov" yazmıştı.

GÜVEN OYU DAHA YÜKSEK

Salgına karşı yaptığı açıklamalarla herkesin güvenini kazanan ve ABD televizyonlarında "Amerika'nın en güvenilir ismi" olarak tanınan Dr. Fauci hakkında Trump, geçtiğimiz haftalarda şu açıklamalarda bulunmuştu.
"Fauci hükûmetimizle çalışıyor ve çoğunlukla onun ve görev gücündeki diğer doktorların tavsiyelerine uyduk. Onun halk tarafından takdir edilme oranı çok yüksek. Neden hükûmetin korona virüs konusunda takdir oranı yüksek değil. Bizimki de yüksek olmalı" 
Son haftalarda Fauci ile Trump'ın arasının açıldığı ve doktora daha arka planda rol alması gerektiği söylendiği iddia edilmişti. 

 

TIME'DAN DİKKAT ÇEKEN KAPAK

Time dergisinin Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Beyaz Saray'ın koronavirüs yaydığı vurgulandı. Kapak, derginin Twitter hesabından, "Donald Trump'ın Kovid-19'a yakalanması onu kişisel ve siyasi zayıflığıyla yüzleşmeye zorluyor" başlığıyla paylaşıldı.

TIME'ın Ekim sayısının kapağında ise Dr. Fauci paylaşılırken, kapaktaki 'M' harfinin Fauci'nin başının üzerinde 'boynuz' şeklinde simetrik olarak durması dikkat çekti. Kapak, 'Fauci şeytanlaştırılıyor mu' sorusunu akıllara getirdi.

DR. FAUCİ KİMDİR?

Anthony Stephen Fauci 1984'ten beri Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü'nün direktörlüğünü yapan Amerikalı hekim ve immünologtur. Ocak 2020'den beri ABD'deki korona virüs (COVID-19) pandemisine müdahale eden Beyaz Saray Korona virüs Görev Gücü'nün önde gelen üyelerinden biri olarak öne çıkıyor.