Gündem
30 Kas 2010 10:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:50

TİJEN MERGEN DE AKLANDI! SAVCI 29 KİŞİ İÇİN TAKİPSİZLİK KARARI VERDİ!

Ergenekon kapsamında yürütülen soruşturmada 29 kişi hakkında daha takipsizlik kararı verildi

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri hakkında hazırlanan iddianame, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından onaylanarak subayların yargılandığı Poyrazköy davasıyla birleştirilmesi talebiyle 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi.

Aralarında Hürriyet gazetesi Pazarlama ve Satış Grup Başkanı Tijen Mergen ve bazı ÇYDD yöneticilerinin de bulunduğu 29 kişi hakkında ise takipsizlik verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ÇYDD ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) üyeleri hakkındaki soruşturması 18 aydır sürüyordu.  İstanbul Cumhuriyet Savcıları Murat Yönder, Ercan Şafak ve Zekeriya Öz tarafından yürütülen soruşturma geçtiğimiz hafta tamamlandı. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Kafes, Poyrazköy ve Amirallere suikast davalarıyla birleştirme talebiyle hazırlanan 11. Ergenekon iddianamesi Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı’nın onayına sunuldu. ÇYDD’li 5 yöneticinin sanık olarak yer aldığı 8 sanıklı davanın iddianamesinin 300 sayfadan oluştuğu belirtildi.