Ekonomi
25 Mayıs 2023 13:06 Son Güncelleme: 25 Mayıs 2023 13:23

Ticaret Bakanlığı’ndan otomotiv bayilerine rekor ceza! Yetki belgeleri iptal edilecek…

Ticaret Bakanlığı, Ankara'da araçların liste fiyatının üzerinde ödeme talep eden bir otomotiv bayi ile Bursa ve Adana'da müşterilerini aksesuar almaya zorladığı tespit edilen otomotiv bayilerine toplam 17 milyon 834 bin 400 TL idari para cezası uygulandığını açıkladı.

Ticaret Bakanlığı, Ankara, Adana ve Bursa'da otomotiv bayilerine ceza uygulandığını açıkladı. Buna göre Ankara'da araçların liste fiyatının üzerinde ödeme talep eden bir otomotiv bayi ile Bursa ve Adana'da müşterilerini aksesuar almaya zorladığı tespit edilen otomotiv bayilerine toplam 17 milyon 834 bin 400 TL idari para cezası uygulandı.

Öte yandan Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz haftalarda ikinci el araç ticaretine ilişkin yeni bir düzenlemeye gitmişti. Buna göre, motorlu kara taşıtı ticareti faaliyetinde bulunan yetkili bayiler stoklarında bulunmasına rağmen taşıt satışından kaçınmaları, tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde fiyat talep etmeleri, tüketiciyi aksesuar almaya veya takas yapmaya zorlamaları, takas fiyatını piyasa fiyatının önemli ölçüde altında belirlemeleri halinde ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgeleri iptal edilecek.