Ekonomi
23 Haz 2023 12:43 Son Güncelleme: 23 Haz 2023 12:45

Ticaret Bakanlığı tatile gidecekleri uyardı: O turlara sakın güvenmeyin fesih hakkınız var!

Kurban Bayramı ve yaz tatilini birlikte planlayanları Ticaret Bakanlığı kritik hususlarda uyardı. Bakanlık, tatil rezervasyonu yapacak tüketicilerin paket tur ve konaklamalarda dikkat etmeleri gereken hususları içeren bir açıklama yayımladı.

Ticaret Bakanlığı, yurttaşın paket tur ve otel konaklamalarında dikkat etmesi gerekenlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada ilk olarak, tatile çıkacak tüketicilerin mağdur olmaması için sosyal medya, kısa mesaj veya e-posta gibi iletişim kanalları üzerinden gelen teklifin içeriğinde yer alan tesis resimlerinin, kurumsal logo ve işaretlerin doğruluğunun sorgulanması gerektiği belirtildi.

Tercih edilecek turizm tesisinin kamu kurum ve kuruluşları nezdinde kayıtlı olup olmadığına da bakılması gerektiğinin altı çizilen açıklamada, “Bu kapsamda tüketiciler, seyahat acentalarının ve turizm tesislerinin belgeli olup olmadığına, kaç yıldızlı olduğuna www.kulturturizm.gov.tr ve www.tursab.org.tr adreslerinden sorgulayabilirler” denildi.

"FESİH HAKKINIZ BULUNUYOR"
Özellikle mesafeli yolla imzalanan sözleşmelerde, seyahat acentasının veya turizm tesisinin internet sitelerinde adres, unvan ve iletişim bilgilerine yer verildiğinin ve ayrıca internet sitelerinin ETBİS’e (elektronik ticaret bilgi sistemi) kayıtlı olduğunun kontrol edilmesi gerektiğine de vurgu yapıldı ve şöyle denildi:

“Sosyal medya üzerinden satın almak yerine seyahat acentalarının kendi internet sitesinin tercih edilmesi; ödemelere dikkat edilmesi gerekmektedir.”