Gündem
22 Kas 2011 13:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:04

TİB SONUNDA DİNK CİNAYETİ İÇİN HAREKETE GEÇTİ!

Dink davasında kilit öneme sahip iletişim bilgileri için TİB (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) nihayet adım attı.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, Hrant Dink cinayeti davasında mahkemenin talep ettiği cinayet gününde Agos gazetesi önünde görülen şüpheli kişinin kimliğinin tespiti amacıyla iletişim detay kayıtlarının gönderilmesi için ilk adımı attı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, TİB'in GSM işletmecilerinden kayıtları geçen hafta 17 Kasım günü istediğini açıkladı.

Vatan'dan Kemal Göktaş'ın haberine göre TİB daha önce mahkemeye gönderdiği bilgide, bazı GSM operatörlerinin o bölgede baz istasyonlarının olmadığını, baz istasyonu olan GSM operatörlerinden ise hiçbir telefon görüşmesinin olmadığı yanıtını göndermiş; ancak GSM operatörleri kendilerinden böyle bir bilgi istenmediğini, söz konusu tarihte o bölgede baz istasyanlarının olduğunu açıklamışlardı.
BTK'dan dün yapılan açıklamada iletişim kayıtlarının 5 yıl süreyle tutulduğundan hareketle Dink davasına ilişkin kayıtların da cinayetin 5. yıldönümü olan 19 Ocak 2012'de imha edileceğine ilişkin haberler de yalanlandı. Açıklamada "Verilerin kamuoyunda iddia edildiği süre içerisinde de imha edilmesi söz konusu değildir" denildi.

ETİKETLER
#tib #dink cinayeti