Spor
30 Tem 2023 17:38 Son Güncelleme: 30 Tem 2023 17:45

THY'nin kaptan pilotu, yat yarışında kalbine yenildi

Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışlarında mücadele eden Nova Takımı'nın kaptanı Mustafa Erol, Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında yarış sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Türk Hava Yolları'nda Boeing 777 filosu kaptan pilotu olan Mustafa Erol'un ölüm haberi havacılık camiasını da yasa boğdu. 

Cumhurbaşkanlığı himayesinde bu yıl dördüncü kez düzenlenen ve iki etapta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışının ilk etabı olan Halikarnas 100. Yıl Kupası, Marmaris-Bodrum etabının tamamlanmasıyla sona erdi.

14 ülkeden 450'nin üzerinde sporcunun katıldığı yarışta üzücü bir olay yaşandı. "Nova" isimli teknede yarışan kaptan Mustafa Erol, Simi Adası açıklarında önceki gece fenalaştı. Erol, Sahil Güvenlik botu ile olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Erol'un, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

Türk Hava Yolları'nda Boeing 777 filosu kaptan pilotu olan Mustafa Erol'un ölüm haberi havacılık camiasını da yasa boğdu. 

Nova Takımı'ndan yapılan açıklamada Mustafa Erol'un, kalp krizi geçirdiği, takım arkadaşları, Sahil Güvenlik ve 112 ekiplerinin gayretlerine rağmen kurtarılamadığı ifade edildi. Açıklamada "Bu trajik olay karşısında tüm kulüp yönetimi, sporcu arkadaşlarımız ve yarış komitemiz olarak büyük bir üzüntü içindeyiz" denildi.