Gündem
11 Haz 2022 17:16 Son Güncelleme: 11 Haz 2022 17:23

THY'de kadrolaşmayı ortaya çıkaran taziye ilanı! Basın Müşaviri açıklama yaptı

THY'deki bir cenaze ilanı sosyal medyada gündem oldu. İlanda Şimşek soyadına sahip dört personelin cenazelerinden dolayı paylaşılan ilan, THY'nin nasıl aile şirketine dönüştüğünü gözler önüne serdi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'ın sosyal medya hesabından paylaştığı THY'deki bir cenaze ilanının ardından Şimşek ailesi merak konusu oldu. 

İlanda Şimşek soyisimli 2 kişinin babası ve 2 kişinin de kayınpederi olan  Abdulkadir Şimşek'in vefatı duyurularak baş sağlığı dilendi.

Sosyal medyada gündem olan ilan, "THY’nin aile şirketi olduğunun ispatı" şeklinde yorumlandı.

Özdağ'ın "THY'nin başı sağ olsun. Personelin yarısının babası vefat etmiş" notu ile paylaştığı ilanda şu ifadelere yer verildi:

"Kabine Hizmetleri Başkanlığı'ndan Egemen Şimşek ile Teknik AŞ'den Ferit Şimşek'in babası, İnsan kaynakları Başkanlığı'ndan Firdevs Şimşek ile Kabin Hizmetleri Başkanlığı'ndan Hale Yıldırım Şimşek'in kayınpederi Abdülkadir Şimşek'in kayınpederi vefat etmiştir. Cenazesi memleketinden defin edilecektir. Merhuma Allahtan rahmet, çalışma arkadaşlarımıza ve ailelerine baş sağlığı diliyoruz."

"GÖZYAŞLARI KURUMADAN LİNÇ YEDİLER"

Konunun gündem haline gelmesi üzerine Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

İlanı reddetmeyen Üstün, "65 Bin kişilik Türk Hava Yolları ailemizde, çalışırken tanışıp yuva kuran pek çok arkadaşımız var.  Biri yaklaşık 25 yıldır, diğeri ise 15 yıldır şirketimiz için emek veren Şimşek aileleri de onların arasında" dedi.

Üstün, "Ne üzücü ki babalarının kaybıyla akan gözyaşları kurumadan başlatılan linç ile mücadele etmek zorunda kaldılar. Arkadaşlarımıza tekrar başsağlığı dilerken, tüm geçmişlerimizi de rahmetle yad ediyoruz" ifadelerini kullandı.