Gündem
06 Oca 2022 11:53 Son Güncelleme: 06 Oca 2022 13:10

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve eşi Kazakistan’da mahsur kaldı

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı, eşi Tuğçe Saatman, THY çalışanları ve yakınlarının, Kazakistan'da mahsur kaldığı öne sürüldü.

Kazakistan’da istifa eden hükümet sonrasında da eylemlerini sürdüren protestocular, Aktöbe’de hükümet binasına baskın düzenledi ve Almatı’da belediye binasını ateşe verdi.

Kazakistan’da 4 gündür devam eden akaryakıt protestolarında gerginlik devam ediyor. Ülkenin çeşitli kentlerinde devam eden protestolarda, göstericiler Almatı’daki belediye binasını ateşe verdi ve Aktöbe’de bulunan hükümet binasına da baskın düzenledi. Binden fazla protestocuya müdahale eden polis ekipleri, göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullandı.

THY İCRA KURULU BAŞKANI VE EŞİ MAHSUR MU KALDI?
Öte yandan bölgede mahsur kalanlar arasında Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı, eşi Tuğçe Saatman, THY çalışanları ve yakınlarının da bulunduğu öne sürüldü. Aycı ve eşinin kargo uçağı ile ülkeyi terk etmeye çalıştığı iddia edildi. THY’den konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.